Blog 2016

28-09-16

Word jij het nieuwe bestuurslid?

logo-bloemencorsoAls bestuurslid van Stichting Bloemencorso Leersum speel je een belangrijke rol bij de organisatie van het jaarlijkse evenement. De positie die jij opvult heeft behoefte aan technische kennis, een groot netwerk in Leersum, een duidelijke visie over en natuurlijk affiniteit met het Bloemencorso.

blog-leesmeer-bloemencorso

 

25-08-16

Gezocht: Bloemenkoningin 2017

gezocht-bloemenkoninginZagen we afgelopen week nog Jeannine van der Waerdt als Bloemenkoningin 2016 vooraan de stoet rijden, zijn we nu al weer op zoek naar de Bloemenkoningin van 2017. Als Bloemenkoningin ben je de ambassadrice  van de 65ste editie van het Bloemencorso. Een bijzondere editie die groter dan ooit beloofd te worden. Je wordt begeleid door twee experts en hebt een promotieteam tot je beschikking.
blog-leesmeer-bloemencorso

 

20-08-16

‘De zondag is écht voor de bouwers’

Bloemencorso_leersum_zondagNog maar een dag te gaan en dan is het zo ver: het Bloemencorso Leersum. Een groot deel van Leersum was de afgelopen dagen en nachten in de weer om de ruim 1,4 miljoen bestelde dahlia’s te gaan konten en plakken en te zorgen dat de wagens gereed zijn om zaterdag aan de start te verschijnen. Voor wie de praalwagens niet kan bewonderen tijdens de grote tocht op zaterdag is er een mooie oplossing: zondag kan er nog éénmaal naar alle wagens worden gekeken.
blog-leesmeer-bloemencorso

 

20-08-16

Bloemencorso Leersum door zon overgoten

Winnaar Bloemencorso Leersum: Bouwgroep de HeuvelrugDe weersverwachtingen waren vooraf niet al te best, maar mede door het goede weer heeft het Leersumse Bloemencorso ook dit jaar weer veel publiek getrokken. Met ruim 41 deelnemers, waaronder 26 praalwagens, was de 64 e editie een succesvolle aanloop naar de – feestelijke – editie van volgend jaar. Grote winnaar: bouwgroep De Heuvelrug (foto).
blog-leesmeer-bloemencorso

 

19-08-16

Radio M zendt live uit vanuit Leersum

logo-radio-m_bloemencorsoleersum

Radio M zendt op vrijdag 19 augustus van 12.30 uur tot 13.00 uur live uit vanuit Leersum. Tijdens de uitzending brengt de verslaggever een bezoek aan een bouwgroep en horen we interviews met onder meer bouwers, vrijwilligers en onze Bloemenkoningin.

19-08-16

‘Ik ga voor het eerst echt meedoen’

4360271

Wie voorafgaand aan het Bloemencorso nog op de foto wil met de Bloemenkoningin kan aanstaande vrijdag rond half 12 terecht bij de Albert Heijn in Leersum. Dan zal Koningin Jeannine van de Waerdt een bezoek brengen aan de hoofdsponsor, die al vele jaren met trots verbonden is aan het Leersumse evenement.
blog-leesmeer-bloemencorso

18-08-16

Luister naar 90fm en blijf op de hoogte

90fmTraditiegetrouw zendt radio 90fm live uit vanaf het parcours van het Bloemencorso. Maar wist je dat de zender ook de voorbereidingen vastlegt? Met het programma Corsokoorts blijven alle bouwers op de hoogte van elkaars vorderingen en bieden de makers interessante weetjes van dit Bloemencorso.
blog-leesmeer-bloemencorso

16-08-16

13 corsomozaïeken tijdens het Bloemencorso in Leersum

corsomozaiek-bloemencorso-leersum

Zaterdag 20 en zondag 21 augustus zullen maar liefst 13 corsomozaïeken te zien zijn langs het parcours. De mozaïeken worden gemaakt op spaanplaten van 122cm bij 244cm en worden opgesteld langs het hek van de oude begraafplaats in het centrum van Leersum.
blog-leesmeer-bloemencorso

14-08-16

Technische commissie Bloemencorso Leersum heeft het druk

nieuwsblad de kaap - technische commissie

Met nog ruim een week te gaan zijn de voorbereidingen voor het Leersumse Bloemencorso in volle gang. Voor de zogenaamde Technische Commissie van het evenement begon het corso al halverwege maart en zit de drukste periode er al bijna op. Toch zullen ze tot aan de start van de optocht nog druk in de weer zijn om de veiligheid van de bouwers, figuratie en het publiek te waarborgen.
blog-leesmeer-bloemencorso

12-08-16

‘Veiligheid voor alles bij Bloemencorso Leersum’

rtv_utrecht_technische_commissie_Bloemencorso_leersum

Op donderdag 11 augustus volgde RTV Utrecht de Technische Commissie – bestaande uit Gerrit van Doorn, Gijs van de Lagemaat en Daniel Reincke – tijdens een bezoek aan bouwgroep de Heuvelrug.
blog-leesmeer-bloemencorso

12-08-16

‘Bloemenkoningin draagt dit jaar unieke schoenen’

Bloemencorso_dekaap_sponsoren

Pijnlijke voeten van de toenmalig Bloemenkoningin zorgde er 24 jaar geleden voor dat ze één van de sponsors werden. Nu, 40 edities later, verzorgt Steenwijk Schoenmode nog steeds de schoenen van de koningin én het promotieteam.
blog-leesmeer-bloemencorso

11-08-16

Je hoeft geen Leersummer te zijn om het Bloemencorso leuk te vinden

nadine_theunis_bloemencorso_leersum

De laatste tijd spreek ik mensen buiten Leersum die mij vragen wat maakt toch dat Corso leuk? ‘Dat is toch echt iets Leersums?’ Zes jaar geleden had ik dat idee ook. Ik kom zelf uit Amersfoort en had al gehoord van het Corso. Ik zag het als een carnavalswagen die een beetje door het dorp ging en daarna een groot feest met drank en gezelligheid. Totdat ik  op een donderdagavond meegenomen werd naar de bouwplaats.
blog-leesmeer-bloemencorso

07-08-16

Bloemenkoningin: ‘Het is echt een superervaring’

de kaap_bloemenkoningin_promodames

Met nog ruim twee weken te gaan voor de start van het Leersumse Bloemencorso is de promotie voor het evenement in volle gang. Niet alleen Bloemenkoningin Jeannine van de Waerdt draagt zorg voor de nodige reclame, maar een heus promoteam – bestaande uit zes personen – moet ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen weten van het evenement.
blog-leesmeer-bloemencorso

06-08-16

‘De Poentjes’ gaan een stap verder

Bouwgroep_poentjes_bloemencorsoleersum

In 2010 nam de familie Van de Geer nog als familiebouwgroep deel aan het Leersumse Bloemencorso. Nu – zes jaar later – is de bouwgroep ‘de Poentjes’ uitgegroeid tot een ruim dertig koppig team, bestaande uit een hechte vrienden- en familiegroep die overal in de hele regio wonen. Vorig jaar was de groep nog de grote prijswinnaar, maar of ze dit jaar een prijs in de wacht slepen….de Poentjes zelf zijn daar niet zo zeker van.
blog-leesmeer-bloemencorso

31-07-16

Gezocht Corsoverslaggever!

verslaggever-instagram-bloemencorso-thumpnail

Ben jij tussen de 15 en 23 jaar? Ben je betrokken bij het Bloemencorso en wil jij verslag doen via Instagram? Meld je dan nu aan als Corsoverslaggever!
blog-leesmeer-bloemencorso

31-07-16

‘Brouwertjes’ springen in het diepe

4300250

De 64e editie van het Leersumse Bloemencorso belooft grootser te worden dan ooit. Ieder jaar weer beginnen diverse bouwgroepen met het opbouwen van hun mooiste praalwagen, die op 20 augustus tijdens het bekende corso zal worden getoond. Debutant dit jaar is bouwgroep ‘De Brouwertjes’, die aan de slag gaan met een jeugdwagen
blog-leesmeer-bloemencorso

28-07-16

‘Bloemencorso Leersum wordt grootser dan ooit’

160728 Bloemencorso grootser dan ooit

De 64e editie van het Leersumse Bloemencorso belooft volgens voorzitter Hans Charvat groter te worden dan ooit. Met een aantal nieuwe onderdelen, zoals een waar ‘Foodplein‘ en een mozaïekwedstrijd, wordt het programma ook vernieuwend ten opzichte van voorgaande jaren. Opvallend is de komst van een tweetal nieuwe speakers: Daniël Reincke en Nadine Theunis.
blog-leesmeer-bloemencorso

 

20-07-16

Bouwgroep de Poentjes maken zich op voor het 64ste Bloemencorso in Leersum

Na het succes met de monstertruck zijn we dit jaar terug met een zelfgebouwde wagen: De Legoboomhut! We zijn in februari begonnen met het bouwen. De groep bouwers bestond toen al uit 23 man. Hoe verder we waren met bouwen, hoe meer mensen enthousiast werden.
blog-leesmeer-bloemencorso

05-07-16

Vrijwilligers gezocht

Zonder vrijwilligers kan het bloemencorso niet georganiseerd worden. Daarom zijn wij ook dit jaar weer hard opzoek naar mensen die mee willen helpen tijdens het evenement waar ieder jaar duizenden bezoekers op af komen. Wil jij ook helpen? Meld je dan nu aan en stuur ons een mail.
blog-leesmeer-bloemencorso

03-07-16

Foodtrucks op het Kerkplein tijdens het Bloemencorso

Het weekend van 20 en 21 augustus staat in Leersum in het teken van het 64ste Bloemencorso. Ieder jaar werken duizenden vrijwilligers keihard om de mooiste wagens over het parcours te laten rijden. Daarnaast kunnen bezoekers een bezoek brengen aan een grote braderie, de diverse activiteiten voor de kinderen en dit jaar ook aan de Foodtrucks op het Kerkplein.
blog-leesmeer-bloemencorso

01-07-16

Bloemenkoningin in de regio

Als Bloemenkoningin is Jeannine van de Waerdt naast de aanwezigheid tijdens het Bloemencorso in Leersum op 20 en 21 augustus het hele jaar door te vinden op verschillende evenementen in de regio. Lees hier haar ervaringen tijdens de wandelvierdaagse en Haantjesdag. En hoe zij voor ieder bezoek geholpen wordt door haar sponsoren.
blog-leesmeer-bloemencorso

26-05-16

Overlijden Jan Fontijn – erepenningmeester

Het bestuur van de Stichting Organisatie Bloemencorso Leersum heeft met verslagenheid kennis genomen van het overlijden van Jan Fontijn…
blog-leesmeer-bloemencorso

24-05-16

Mijn eerste taken als Bloemenkoningin

De eerste officiële gelegenheid van mij als Bloemenkoningin was op Koningsdag. Jurk aan, make-up op en op naar Leersum. Wel met jasje, wat is het koud! In Michaëlhuis eerst Joop de Fluiter en Peter Jansen gefeliciteerd, zij zijn geridderd. Tegen tienen kwamen de kinderen met versierde fietsen en hebben we de aubade liederen gezongen. Leuk gezicht vanuit de muziekkoepel…
blog-leesmeer-bloemencorso

22-03-16

Nieuw bestuur Stichting Bloemencorso Leersum

Vanaf april 2016 heeft Stichting Bloemencorso Leersum een nieuw bestuur. Secretaris Joke Gorter heeft na jarenlange inzet aangegeven te stoppen. ‘We vinden het erg jammer dat Joke een stapje terug doet, maar danken haar voor haar enorme inzet. Wij zijn blij dat ze als vrijwilliger bij het corso betrokken wil blijven’, aldus Hans Charvat, voorzitter Stichting organisatie Bloemencorso Leersum. De taken van Joke zullen worden overgenomen door zittend bestuurslid Marloes Rijsmus. Verder wordt het bestuur aangevuld met niet één, niet twee, maar drie nieuwe bestuursleden. Jan Willem Dekker, Darielle van Bemmel en Ruud Paauw treden toe tot het bestuur.
blog-leesmeer-bloemencorso

20-03-16

Bloemenkoningin 2016: Jeannine van de Waerdt

Na maanden mijn mond houden wordt het grootste geheim van Leersum onthuld, ik ben de Bloemenkoningin van 2016!  Net snel familieleden uitgenodigd om naar de Binder te komen vanavond, vergde wel de nodige uitleg, maar ze komen. Ontspannen ochtendje, zenuwen heb ik nog niet, ik heb er onwijs veel zin in…

blog-leesmeer-bloemencorso

11-03-16

Afscheid van Bloemenkoningin Natasja Bleijenberg

Het is voor mij een eer geweest dat ik het afgelopen jaar jullie Bloemenkoningin heb mogen zijn.
Ik heb er onwijs van genoten en vele leuke dingen gedaan en mee gemaakt…

blog-leesmeer-bloemencorso

Bekijk ook de blogverhalen van 2015