Programma

Zaterdag 18 augustus 2018

Let op: het programma is nog in de maak. Kijk daarom regelmatig terug om te zien of er al wijzigingen zijn doorgevoerd.

Vanaf 10.00 uur

  • Jurering van de jeugdwagens op de Englaan.
  • Braderie en Kunstmarkt: deze kun je vinden in het parcours, t.w. op Koningin Julianalaan, Putakker, MC Verloopweg, De Dam en Scherpenzeelseweg.
  • Kinderentertainment: binnen het parcours is er op diverse locaties kinderentertainment te vinden. Voor elk kind is er wat wils.
  • Opstelling praalwagens: de praalwagens staan opgesteld om aanschouwd te worden. Bekijk de wagens, vorm jouw mening en breng daarna, via SMS, je stem uit voor de publieksprijs. De wagen met de meeste stemmen van het publiek wint deze prestigieuze prijs.

10:30 uur

  • Jurering van de praalwagens en de luxe wagens op de Englaan.

12:30 uur tot 14:00 uur
Dweilorkesten zullen op het parcours rondlopen en voor de nodige muziek zorgen. Daarnaast zullen er ook diverse muziekkorpsen optreden. Dus waar je je ook bevindt op het parcours, deze enthousiaste muzikanten kom je zeker tegen!

13:00 uur tot 24:00 uur
De kermis is traditiegetrouw ook aanwezig tijdens het Bloemencorso. Deze is te vinden op het terrein aan de Oude Kolk.

14:00 uur: Start van het Bloemencorso Leersum
De stoet rijdt twee keer over het parcours. De start is op de Englaan. Daarna rijden de wagens langs de tribune op de Scherpenzeelseweg richting Rijksstraatweg. Bij de stoplichten gaan ze rechtsaf de Lomboklaan in, om vervolgens weer rechtsaf de Koningin Julianalaan in de rijden. Deze rijden ze helemaal uit. Aan het eind van deze laan beginnen ze aan hun tweede ronde. Tijdens deze doorkomst bij de tribune worden de prijzen bekend gemaakt. Volgens traditie mag de wagen die het hoogst geklasseerd is, stoppen bij de tribune om deze overwinning met u te vieren.

De hele dag zal het Kerkplein ingericht zijn als ‘horecaplein’. Hier kun je terecht voor een kop koffie, een glaasje fris, een overheerlijk broodje beenham, een patatje en ga zo maar door.

17:30 uur
Prijsuitreiking: voor de bouwers is de prijsuitreiking in de feesttent op het Kerkplein.

Van 19:00 uur tot 01:00 uur
Feest in de tent op het Kerkplein. De entree is gratis.

Zondag 19 augustus 2018

Van 11:00 uur tot 17:00 uur
Alle praalwagens en overige van belang zijnde corso-attributen worden tentoongesteld op de Englaan, Scherpenzeelseweg en Kerkplein. De figuratie zal vanaf 14:00 uur bij de wagens aanwezig zijn.
Ook op deze dag wordt er weer aan de kinderen gedacht. Op diverse locatie staan kinderactiviteiten.

Een braderie mag ook niet ontbreken. Deze wordt gehouden binnen het parcours, dus ook alleen voor het bezoeken van de braderie dient entree betaald te worden.
Het Kerkplein is gezellig ingericht met zitjes. Dus onder het genot van een hapje, een drankje en muziek kun je daar heerlijk vertoeven.
Vanaf 13:00 uur is de Kermis geopend, te vinden op het terrein van de Oude Kolk.

De opbrengst van de entreegelden van zondags komen geheel ten goede aan de bouwgroepen van het Leersums Bloemencorso. De toegang is € 3,00 per volwassene. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.