Omleidingsroutes en parkeren

Op de zaterdag van het bloemencorso is de doorgaande weg door Leersum, de Rijksstraatweg (N225), volledig afgesloten tot na het evenement. Hieronder kun je de omleidingsroutes vinden, die je om Leersum heen leiden.

Kom je vanuit de kant van Doorn of Maarsbergen? Volg dan de routebeschrijving “Zuid“.
Kom je vanuit de kant van Amerongen? Volg dan de routebeschrijving “Noord“.

Routebeschrijving “Zuid”

Kom je over de N225 vanaf Doorn, of vanaf Maarsbergen over de N226 (vanaf de A12), en wil je naar Amerongen, dan moet je de zuidelijke omleidingsroute volgen.

 • Aan het begin van Leersum kom je op de rotonde bij de Darthuizer Poort. Vanuit Maarsbergen neem je de 2e afslag, vanuit Doorn neem je de eerste afslag op de rotonde, de Broekhuizerlaan op.
 • Aan het einde van de weg, op de T-splitsing ga je linksaf, de Middelweg op.
 • Bij de Y-splitsing houd je rechts aan en ga je de Nieuwe Steeg op, deze weg rijd je helemaal uit.
 • Op de T-splitsing sla je linksaf, de Boerenbuurt op.
 • Deze weg blijven volgen, door de S-bocht en met de bocht mee naar rechts en daarna met de bocht mee naar links.
 • Aan het einde van de weg kun je rechtsaf slaan, terug de Rijksstraatweg (N225) op, richting Amerongen.

Opmerking: wil je het corso bezoeken? Dan kun je op verschillende kruisingen op de Nieuwe Steeg links afslaan, parkeren in de woonwijk en naar het parcours lopen.

Routebeschrijving “Noord”

Kom je over de N225 vanaf Amerongen en wil je naar Doorn of Maarsbergen (A12), dan moet je de noordelijke omleidingsroute volgen.

 • Volg de N225 tot aan de afzetting op de Rijksstraatweg, sla daar rechtsaf, Halfeiken op.
 • Deze weg gaat automatisch over in de Wildbaan, blijf deze volgen.
 • Aan het einde van de weg schuin naar links oversteken, naar de Heuvelzoom.
 • Aan het einde van de weg, schuin rechts oversteken, naar de Bentincklaan.
 • Sla bij de 2e weg rechtsaf, de Burgemeester van de Boschlaan op.
 • Sla bij de 3e weg linksaf, de Prins Bernhardlaan op.
 • Aan het eind van de weg sla je rechtsaf, de Rijksstraatweg (N225) op, richting Doorn.

Opmerking: wil je het corso bezoeken? Dan kun je op de omleidingsroute naar de M.C. Verloopweg, de Kwartellaan of de Vogelkerslaan gaan, daar parkeren en naar het parcours lopen.

Parkeren

Parkeren in Leersum is gratis op de openbare weg, daar waar het is toegestaan. Let goed op waar je parkeert! Over de omleidingsroute moeten ook vrachtwagens en bussen rijden; daarom is hier een parkeerverbod van kracht. Parkeer niet langs deze route. Grote kans dat jouw auto in de weg staat en op jouw kosten zal worden afgesleept. Er is voldoende parkeergelegenheid in Leersum, je kunt de speciaal geplaatste borden volgen om een parkeerplaats te vinden.

Auto’s met een gehandicaptenkaart en een I-kaart kunnen geparkeerd worden op de Meester Bosweg. Meld dit bij de afzetpost, na aankoop van uw toegangskaarten zullen zij u doorlaten naar deze parkeerplaats. Langs het parcours is direct om de hoek een gereserveerde plaats voor rolstoelen ingericht.

Waarschuwing

Zoals aangegeven is parkeren in Leersum op de openbare weg geheel GRATIS! Er zijn echter mogelijk particulieren, die parkeerplaatsen aanbieden tegen betaling. Dit gaat geheel buiten de Stichting Organisatie Bloemencorso Leersum om. De Stichting neemt hiervoor dan ook geen enkele verantwoordelijkheid en staat ook niet achter deze particuliere initiatieven.