Bouwgroep de Bonte Vlucht

Vakantiepark Bonte Vlucht doet dit jaar voor de 22e keer mee.

Maar… hoe begon het ook al weer?

Begin 1993 vroeg de vorige eigenaar Han aan de toenmalige recreatieraad, om namens de Bonte Vlucht mee te doen met de Koninginnedagoptocht in Doorn. Hier hadden diverse heren wel oren naar. Zij zijn met veel enthousiasme aan de slag gegaan en hebben een leuke wagen gebouwd voor deze optocht; de Flintstones!

De simpele kar bleek een succes en ook met het bouwen hadden we veel plezier. Er werd al snel gevraagd of we nog een keer wilden meedoen aan de echte bloemencorso in Leersum. Na veel overleg hebben we toegezegd en zijn we vol goede moed aan het grote avontuur begonnen…

We zijn aan de slag gegaan op een stukje grond achter het woonhuis van de beheerder, direct tussen de bomen. Met een oud chassis van een stacaravan, eronder een tweede as gemonteerd, weinig materialen en met bijna geen ervaring hebben we de Flintstones omgebouwd tot een volwaardige praalwagen. Uiteraard is een praalwagen niet compleet zonder duizenden bloemen, maar hoe plak je die nu? Met onze vrouwen zijn we naar onze collega’s van Bouwgroep Hoog Leersum gegaan en hebben van Tante Pietje een lesje konten en plakken gehad. Na al het slijpen, lassen, buigen, kranten plakken, bloemen konten, lijmen en plakken was de wagen eindelijk klaar. De figuranten erop, muziekje erbij en lopen maar. Het resultaat van onze inspanningen…? Onze eerste echte praalwagen had de 11e prijs gehaald, wat waren we trots!!!

We hadden de smaak nu echt te pakken, de volgende wagen was een Disney wagen, een eigen ontwerp en ook Ode aan de Nijl kwam uit onze koker. Met veel hulp en inspanning haalden we met Ode aan de Nijl ook nog eens de figuratieprijs. De wagen heeft zelfs nog in een tijdschrift gestaan!

Met ons enthousiasme hebben we meer mensen aangestoken.

Het bouwteam veranderde in de loop der jaren tot semi-experts. Jaarlijks een fijne groep mensen die zich iedere zondagochtend met veel plezier weer inzet om tot een mooie praalwagen te komen, al dan niet onder het genot van een broodje gebakken ei met spek!

Onze bouwplek werd goed gebruikt en in 1996 kwam het idee een vast afdak voor de werkplaats te bouwen zodat we ook bij slecht weer konden doorgaan. Gelukkig kunnen we deze bouwplaats tot op vandaag nog steeds gebruiken in de huidige vorm.

Na een kantinesluiting van 2 jaar, is met de komst van Hetty en Michel weer een stuk gezelligheid terug. Dit was ook een van de redenen dat wij, ondanks een kleine dip in enthousiasme, toch weer met goede moed zijn doorgegaan met het bouwen van de wagens. Ondanks de kleine bouwgroep van 5 personen proberen we ieder jaar weer een eigen ontwerp te bouwen, danwel het aanpassen van een bestaand ontwerp.

En als we zien met hoeveel plezier we ieder jaar de corsowagen weer (be)konten met z’n allen, buiten in tenten met ongeveer 70 tot 80 man, zijn we trots dat we met z’n allen een onderdeel zijn van een jaarlijks groot evenement, en dan kruipt het corsovirus toch weer naar boven en raakt iedereen weer een beetje besmet (voor het komende jaar).

Maar al deze mooie wagens kunnen we niet bouwen zonder onze sponsoren. Zij helpen ons ieder jaar weer met hun bijdragen zodat we de materialen kunnen inkopen en dat we tijdens de gezamenlijke activiteit (het konten) voorzien worden van een muziekje, een hapje en een drankje.

Als u nieuwsgierig bent, u bent altijd welkom even te komen kijken bij de bouwplaats, iedere zondagochtend van 10:00 tot 13:00 uur zijn de bouwers aanwezig.
Corsobouwers De Bonte Vlucht
Camping De Bonte Vlucht
Leersumsestraagweg 23
3941MN DOORN
Vaste bouwers: Andre, Peter, Olaf, Harry en Tim
Contactpersonen: Peter & Tim
Bouwdag: elke zondag 10:00 – 13:00

bouwgroepen_bk_pas