Een rijdend ‘monster’

Dit jaar zijn wij, Bouwgroep de Poentjes, eerste geworden met onze monstertruck ‘El Toro Loco’. Voor het eerst deden we mee in de categorie ‘grote praalwagens’. We hebben de wagen vorig jaar augustus gekocht op een corso in Groenloo, toen stond die stil. Wij vonden de wagen er prachtig uitzien en zijn de uitdaging aangegaan om er een rijdend ‘monster’ van te maken. Afgelopen april zijn we begonnen met het aanpassen van de wagen. Als eerste zijn we aan de slag gegaan met een zelf ontworpen, bewegend onderstel. Toen de basis er was kon de papier-maché op de wagen geplakt worden. Het bouwen van de wagen ging niet zonder tegenslagen, maar gelukkig konden we die met elkaar oplossen.

Jong en oud aan het werk

Vanaf het moment dat de papier-maché geplakt kon worden hielpen ook de allerkleinsten mee. De meeste kinderen zijn tussen de vier en de twintig jaar oud. Ook al deden we mee in de categorie ‘grote praalwagen’, we zijn nog steeds een jeugdvereniging dus de jeugd speelt een grote rol bij het plakken.

Het moment waar naar uitgekeken is

Tijdens de optocht hebben zeven meiden de monstertruck geduwd en twee mannen hebben hem gestuurd. Toen we na de eerste ronde hoorden dat we de wagen stil mochten zetten konden we het niet geloven. Er werd onder luidgejuich geroepen dat wij winnaar in onze categorie zijn. Nog voor de spreker zijn zin had afgemaakt barste een waar feest los. We hebben er een leuke avond van gemaakt en hebben er een leuke herinnering aan overgehouden.

En nu op naar volgend jaar!

Bouwgroep de Poentjes.

nieuwe-bk-2016_3