Nieuws 2017

24-11-17

Word jij onze nieuwe notulist?

notulistBen jij sterk in het notuleren tijdens vergaderingen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als notulist ben jij onmisbaar tijdens de vergaderingen van het Bloemencorso Leersum.

 

 

08-09-17

Word jij de nieuwe Bloemenkoningin?

BK2018Als Bloemenkoningin ben je de ambassadrice van de 66ste editie van het Bloemencorso. Met een entourage bestaande uit begeleiding en een eigen promoteam bezoek je diverse evenementen in de regio en vertegenwoordig je daar het Bloemencorso in Leersum.

blog-leesmeer-bloemencorso

 

24-08-17

Dahliarit groot succes

Bloemencorso_Dahliarit_benderthansOp zaterdag 19 augustus reden 26 oldtimers vanuit het hele land, leden van de A-Ford Club, mee met de allereerste Dahliarit. Een rit door de Utrechtse Heuvelrug in het teken van de Dahlia en het 65ste Bloemencorso.

blog-leesmeer-bloemencorso

 

20-08-17

RTV Utrecht – Uit! – een terugblik op het 65ste Bloemencorso

bloemencorsoleersum_livestream_rtv_utrechtDat het 65ste Bloemencorso niet zomaar een corso was zien we terug in de reportage van het programma UIT! (RTV Utrecht). De terugblik op het 65ste corso wordt afgewisseld met diverse archiefbeelden. Nieuwsgierig? Bekijk dan de uitzending.

blog-leesmeer-bloemencorso

 

19-08-17

Bouwgroep de Poentjes grote winnaar 65ste Bloemencorso

bloemencorsoleersum_bouwgroepdepoentjesBouwgroep de Poentjes is met de enorme wolf de grote winnaar van het 65ste Bloemencorso. Ben je benieuwd hoe de andere wagens het hebben gedaan? Bekijk dan nu de uitslagen.

blog-leesmeer-bloemencorso

 

19-08-17

Koninklijke onderscheiding voor Hans Charvát

bloemencorso_voorzitter_geridderdBloemencorso-voorzitter Hans Charvát is vandaag Koninklijk onderscheiden met een lintje. Burgemeester Frits Naafs reikte het lintje voorafgaand aan de start van het Bloemencorso uit aan de voorzitter, die hiermee benoemd is tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

blog-leesmeer-bloemencorso

 

19-08-17

Jubileum voor het Bloemencorso Leersum

Bloemencorso_poentjes_leersumTientallen praalwagens en meer dan een miljoen dahlia’s ziet u vandaag voorbij rijden in Leersum op het Bloemencorso. Dit jaar wordt het ‘grootste evenement van de Heuvelrug’ voor de 65e keer georganiseerd. “Generaties zijn opgegroeid met dit fenomeen. Maar het mooie is dat er een open cultuur is. Iedereen die wil, kan meehelpen en zijn of haar eigen corso-ervaring opdoen”, vertelt Ruud Paauw.

blog-leesmeer-bloemencorso

 

19-08-17

HDS bouwt kleurrijke ‘High Tea’

bloemencorso_hds-leersumEen kleurrijke wagen, voorzien van meer dan 120.000 dahlia’s die gezamenlijk een ‘High Tea’ vormen. Met 24 verschillende kleuren bloemen belooft het nieuwe ontwerp van bouwgroep HDS dit jaar een waar plaatje te worden. Van een etagère met taartjes tot sandwiches met kaas en van een schenkende theepot tot diverse fruitsoorten, aan alles is gedacht.

blog-leesmeer-bloemencorso

 

19-08-17

‘Bloemenkoningin zal er top bij lopen’

kees_nobel_bloemen_belinda_seirraden_corsoleersumMet het corso in het vooruitzicht komt het spannendste moment voor de Bloemenkoningin steeds meer in beeld. Straks mag zij voorop rijden in de optocht door Leersum; een plaatje dat tot in detail goed moet zijn. Een taak die mede wordt volbracht door bloemist Kees de Nobel en sierradenontwerpster Belinda de Man.

blog-leesmeer-bloemencorso

 

16-08-17

De Jeugdraad: een ‘gezellige’ bouwgroep

jeugdraad_leersum_bloemencorso_kaapEen jonge groep bouwers waar iedereen welkom is. Het is kenmerkend voor de Leersumse Bouwgroep De Jeugdraad. Een bouwgroep die nu 12,5 jaar bestaat, maar als het aan bouwers Esther van Wees, Willemijn en Joanne Duijn, Mariska Meijers, Jeannine van der Waerdt en Judith Hogendoorn ligt nog vele jaren door zal gaan.

blog-leesmeer-bloemencorso

 

13-08-17

‘Zonder bloemen, geen Bloemencorso’

Bloemencorso_leersum_zundert_DahliaEen Bloemencorso zonder bloemen, het is haast niet voor te stellen. Het lijkt zo normaal: wagens vol met duizenden Dahlia’s, maar deze moeten allemaal worden gekweekt en getransporteerd naar Leersum. Een ‘megaklus’, die in handen ligt van de Bloemencommissie-leden Marchel van der Grift en Dick Verhagen.

blog-leesmeer-bloemencorso

 

11-08-17

Win entreekaarten voor het 65ste Bloemencorso

Bloemencorsoleersum_prijsvraagOp 19 en 20 augustus vindt het 65ste Bloemencorso in Leersum plaats. Afgelopen week heeft Radio M 10 entreekaarten voor de zaterdag weggegeven. Ben jij een van de winnaars? Gefeliciteerd! Heb jij naast deze prijs gegrepen? De komende week geven we nog 3 keer 2 entreekaarten weg voor de 65ste editie van het Bloemencorso in Leersum.

blog-leesmeer-bloemencorso

 

06-08-17

‘Het Bloemencorso wordt grootser dan ooit’

Bloemencorso_Dahliarit_benderhans_hanscharvatDe braderie, de kunstmarkt, de mozaïekwedstrijd, het zijn inmiddels bekende onderdelen van het Leersumse Bloemencorso. Toch staat er dit jaar weer een aantal veranderingen op de lijst die het corso volgens voorzitter Hans Charvat nóg groter en grootser moet maken dan voorgaande jaren.

blog-leesmeer-bloemencorso

 

06-08-17

Een bezoek aan de bloemenvelden

Bloemencorso_leersum_2017_Dahlia_zundertOok dit jaar schrijft correspondent Marc Satijn (Nieuwsblad de Kaap) verschillende artikelen over het Bloemencorso. Deze artikelen vertellen het verhaal achter de prachtige praalwagens. Vandaag is hij input aan het ophalen voor een nieuw artikel met als onderwerp: Dahlia’s. En waar ga je dan naar toe? Precies, naar de plek waar de bloemen groeien! In dit geval naar Zundert. Hoe dit bezoek verliep, lees je binnenkort in Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant.

bloemencorso-leersum-facebook

 

03-08-17

Duizenden vellen met behanglijm vastplakken

Bloemencorso_leersum_AD_cresendoIn een oude opslag van de gemeente Leersum werken vrijwilligers van accordeonclub Crescendo vol overgave aan hun praalwagen voor het bloemencorso. Wat er achter deze plakkers en bouwers schuilt, leert een avondje meelopen – door Bernie van Unen (AD/UN)

blog-leesmeer-bloemencorso

 

31-07-17

“Darthuizer Toneel is trots op haar Bloemenkoningin”

bloemencorso_kaap_bloemenkonining_darthuizertoneelEen stralende, spontane Bloemenkoningin die erg goed weet wat ze wil. Met al diverse promotie-activiteiten achter de rug, waaronder het Kersenfestival, heeft Sofie nog drie weken te gaan om het Corso te promoten. ,,Het grappige bij Sofie: zodra de jurk aan is, gaat er een knop om… dan zit ze volledig in haar rol”, beschrijft begeleidster Roelie Charvat.

blog-leesmeer-bloemencorso

 

30-07-17

“Ik word altijd emotioneel, ieder jaar weer”

bloemencorsoleersum-bouwgroep-heuvelrugVorig jaar behaalden ze nog een eerste prijs met de Transformer en dit jaar zullen ze pronken met een fonkelnieuwe, zelfgebouwde wagen: The Sky Is The Limit. Bouwgroep de Heuvelrug is al sinds februari bezig met de bouw van de nieuwe corsowagen. “Het is nog een flinke uitdaging”, vertelt bouwer Edwin van den Sigtenhorst.

blog-leesmeer-bloemencorso

 

27-07-17

Klaar voor het 65ste Bloemencorso

klaar_voor_65ste_bloemencorsoNog heel even en dan bereikt de corsogekte het hoogtepunt, want op 19 en 20 augustus vindt het 65ste Bloemencorso plaats. Een corso als geen ander en dus zeker de moeite waard om te bezoeken. Ook dit jaar zullen er prachtige wagens over het parcours rijden, kunt u een bezoek brengen aan de braderie en kunnen kinderen bijvoorbeeld een ritje maken in de botsauto’s of ..

blog-leesmeer-bloemencorso

 

12-06-17

Maak je eigen corsomozaïek

corsomozaiek-bloemencorso-leersumBewonder jij de praalwagens van de bouwers en heb je altijd al een eigen creatie willen maken? Je kunt je natuurlijk aansluiten bij een bouwgroep, maar dit jaar kun je ook een eigen corsomozaïek creëren en daar een prijs mee verdienen!

blog-leesmeer-bloemencorso

 

2-05-17

Eerste Dahliarit tijdens 65ste Bloemencorso in Leersum

nieuws-dahliarit-bloemencorsoOp zaterdag 19 augustus 2017 vindt de allereerste Dahliarit plaats. Dit rit start bij Eethuis Touché in Leersum en rijdt vervolgens door de prachtige Utrechtse Heuvelrug. Rond 12.00 uur komen de auto’s in Leersum aan en zullen deze langs het parcours van het Bloemencorso opgesteld staan…

blog-leesmeer-bloemencorso

 

2-05-17

Hellup! Onze Bloemenkoningin kan het niet alleen…

nieuws-promoteam-corso-leersumBen jij Corsofanaat en wil jij de Bloemenkoningin helpen tijdens het bezoeken van diverse evenementen in de regio? Wil jij net als de Bloemenkoningin, bouwers, vrijwilligers en sponsoren het Bloemencorso op de kaart zetten? Meld je dan nu aan voor het promoteam!

blog-leesmeer-bloemencorso

 

19-03-17

Bloemenkoningin 2017: Sofie van Lunteren

Bloemencorso_leersum_sofie1Ik ben Sofie van Lunteren, ik ben 19 jaar oud en ik kom uit Leersum. Ik volg de opleiding Chemisch analist op het ROC Midden Nederland in Utrecht. Als bijbaan werk ik bij de Albert Heijn in Leersum. Mijn hobby is toneelspelen.

blog-leesmeer-bloemencorso

 

17-03-17

Op naar de bekendmaking Bloemenkoningin 2017

Toen ik in het najaar van 2016 hoorde dat ik de Bloemenkoningin 2017 ben, werd er heel snel een afspraak gemaakt met de ontwerpster van de jurken; Wouda van de Brink (Modevakschool Wouda). De eerste jurk moest klaar zijn voor de presentatieavond op 18 maart 2017.

blog-leesmeer-bloemencorso

 

02-02-17

65 jaar Bloemencorso in een vogelvlucht

Op woensdag 22 februari om 19.30 uur organiseert Historische Vereniging Leersum een lezing die helemaal in het teken staat van 65 jaar Bloemencorso in Leersum. Tijdens de lezing zie je uniek fotomateriaal dat nog niet eerder in het openbaar werd vertoond. Je zult versteld staan van de ontwikkeling die het Bloemencorso heeft doorgemaakt.

blog-leesmeer-bloemencorso

 

01-01-17

Bestuur Bloemencorso Leersum klaar voor 65ste editie

logo-bloemencorsoMet een deels nieuwe formatie is het bestuur van Stichting Bloemencorso Leersum klaar voor de 65ste editie van het grootste evenement van de Utrechtse Heuvelrug. “De 65ste editie van het Bloemencorso is niet alleen een officieus jubileum, maar ook een moment om met elkaar een nieuwe weg in te slaan. Er is een nieuw bestuur dat de verbinding met de vrijwilligers en bouwers wil vergroten”, vertelt voorzitter Hans Charvat.

blog-leesmeer-bloemencorso