Historie van 2016

Een terugblik op het 64ste Bloemencorso

Vanaf het begin van de donderdagmiddag, het moment waarop de Dahlia’s worden uitgedeeld , is heel Leersum in rep en roer. Nu begint het echte werk. Na het lange voortraject van de wagens bouwen begint nu de stress van het konten, lijmen en plakken. Iedere bouwgroep moet net als andere jaren snel aan het werk, want de praalwagens moeten op zaterdagochtend om 09.00 uur op het parcours staan. Door deze druk werkt iedereen samen en is iedereen op de been. Door gaan tot de wagen af is. Eerder stoppen we niet en gaan we niet slapen. Jong en oud, iedereen zet z’n beste beentje voor.

Zaterdag 20 augustus

Zaterdag ochtend 20 augustus. De meeste praalwagens zijn onderweg naar het parcours. Er is al veel bedrijvigheid. Wegen worden afgezet, afzetposten worden geplaatst en veel vrijwilligers zijn al op de been. Wat een prachtig evenement!
Het is gezellig druk en het is droog. Wat willen we nog meer? Alle praalwagens hebben het parcours bereikt en staan klaar om gejureerd te worden. Bouwers liggen her en der op het veld nog een beetje bij te slapen van de korte nacht en ergens anders worden mensen geschminkt voor de figuratie. Alle puntjes op de ‘i’, want om 14:00 start de eerste rondrit.

Prachtige oude tractoren hoor je al van verre aan komen, Dit is het begin! Dit is het voorprogramma van het 64ste Bloemencorso. Het parcours wordt vrij gemaakt en de eerste wagens mogen het parcours op. Aan het gehele parcours staat het vol met mensen; de opkomst is goed! Wat een geweldige wagens weer dit jaar. Er zijn ook veel mini’s die hard hun best hebben gedaan. Bij aanvang van de 2e ronde mocht de wagen van Bouwgroep de Heuvelrug – de Transformer – stil staan en kregen ze te horen dat zij de grote winnaar van het 64ste Bloemencorso zijn geworden.

13 mozaïeken

Nieuw dit jaar zijn de mozaïeken. Bloemen geplakt op een enorme plaat die langs het parcours tentoongesteld staat. Maar liefst 13 mozaïeken staan langs het parcours opgesteld. Van een zelfportret tot een recept voor soep en van 2d tot een 3d creatie, alles komt voorbij. Burgemeester Frits Naafs, Conny Naafs (de vrouw van), Nana Bies bepalen uiteindelijk, onder toeziend oog van voorzitter Hans Charvat, dat bouwgroep de Jeugdraad de winnende mozaïek gemaakt heeft.

Zondag 21 augustus

Zondag is het een stuk rustiger. Helaas is het nu wel gaan regenen en daardoor zijn er minder bezoekers en marktkoopmannen aanwezig. Toch is het onder de bouwers nog altijd gezellig. Dit is de dag dat de bouwers een praalwagen mogen kiezen die de Bouwersprijs mag krijgen. Ook deze prijs ging naar Bouwgroep de Heuvelrug.
Aan het einde van de dag gaan de bouwgroepen ieder z’n eigen weg. Sommigen eten gezellig met elkaar anderen duiken gelijk het bed in. Op naar volgend jaar.

Een korte terugblik geschreven door Darielle van Bemmel, bouwer bij bouwgroep Ginkelduin en bestuurslid Stichting Bloemencorso Leersum.

Archief

Bekijk ook:

Blog van 2016
Bloemenkoningin 2016
Uitslagen 2016