Historie van 2015

Het Bloemencorso van 2015:

Na de bekendmaking van Natasja Bleijenberg als Bloemenkoningin 2015, is het corso jaar weer snel gegaan. Het promotieteam heeft weer vele evenementen bezocht, samen met Natasja, om het Bloemencorso te promoten. Haantjesdag, Kersenfestival, Spakenburgse dagen, Koningsdag, overal waar activiteit was waren onze promotiedames en Bloemenkoningin te vinden.

In de dagen voor het bloemencorso nam de spanning weer toe, hoeveel bloemen gaan we krijgen, welke kleuren, welke soorten? Het weer werkte goed mee en er waren prachtige dahlia’s in grote hoeveelheden ter beschikking. In de kantine van HDS vond de jaarlijkse bloemenvergadering plaats, de bloemen bestellijsten werden ingeleverd, de laatste instructies gegeven, op naar de plakdagen!

Donderdag voor het corso, alle bouwgroepen hebben hun plakplaatsen ingericht, lijm, spijkers, helpers, alles is aanwezig, en dan maar wachten…..wachten op de sms van de bloemencommissie met de mededeling: Eerste dahlia’s zijn binnen en verdeeld, kom ze maar halen! Leersum bruist, de bloemen vliegen op de wagens, gezelligheid ten top!

Vrijdag voor het corso, rondgang langs de praalwagens door de Burgemeester en wethouders samen met het corsobestuur. Overal even kijken hoe het loopt, sommigen zijn bijna klaar, anderen zullen de nacht door moeten gaan om de wagen op het parcours te krijgen. De Nacht van Leersum gaat beginnen met Radio 90FM aan met alle corso berichten.

Zaterdagmorgen, de mist verdwijnt langzaam, de temperatuur neemt toe, de wagens gaan naar het parcours, de braderie wordt opgebouwd, de afzetposten worden bemand, het parcours wordt afgesloten, we gaan van start. Het publiek stroomt binnen en vermaakt zich op het parcours, bij de braderie, het Horecaplein, de kinderentertainment  en bij de kermis. Grote vraag die letterlijk in de lucht hangt: Houden we het droog? De eerste ronde verloopt zonder een enkel probleem en het publiek geniet van de prachtige wagens met een beetje zon er bij. Bij de tweede ronde worden de prijzen uitgedeeld, De Poentjes winnen dit jaar het Bloemencorso met de Monstertruck. Aan het einde van de tweede ronde begint het wat te regenen, maar dat mag de pret niet meer drukken.

In de feesttent worden onder groot enthousiasme van de bouwgroepen en het publiek de prijzen uitgedeeld, het is altijd weer een groot feest voor alle bouwers, een kroon op hun harde werken.

Om 22.00 uur gaat het grootse vuurwerk de lucht in en daarna is het tijd voor een gezellig feest in de feesttent op het kerkplein. Gezellige muziek, goede sfeer, een lekker drankje er bij, Leersum viert een succesvolle corsodag.

Zondagmorgen, met het bestuur en vrijwilligers het feestterrein schoonmaken en opruimen zodat de tentoonstelling en de braderie opgebouwd kunnen worden. De praalwagens, luxewagens en jeugdwagens worden opgesteld en het tentoonstelling terrein wordt afgesloten. De bouwploegen bemannen de afzetposten en de tentoonstelling stroomt vol met publiek. Gezellige muziek bij de feesttent houd de sfeer er in. In de middag worden nog de bouwersprijs en de pechprijs uitgereikt. Om 17.00 uur is het einde tentoonstelling en vertrekken alle wagens weer naar hun bouwplaatsen, ondanks de regen is het toch weer een gezellige dag geworden in Leersum.

Op naar 2016!

Meer weten over het Bloemencorso in 2015? Klik op de linkjes hier onder:

Bloemenkoningin 2015

– Uitslagen 2015

– Blogverhalen 2015