Bestuur Stichting Bloemencorso Leersum klaar voor 65ste editie

Met een deels nieuwe formatie is het bestuur van Stichting Bloemencorso Leersum klaar voor de 65ste editie van het grootste evenement van de Utrechtse Heuvelrug. “De 65ste editie van het Bloemencorso is niet alleen een officieus jubileum, maar ook een moment om met elkaar een nieuwe weg in te slaan. Er is een nieuw bestuur dat de verbinding met de vrijwilligers en bouwers wil vergroten”, vertelt voorzitter Hans Charvat.

Corsovirus

65 jaar geleden werd het Bloemencorso opgericht. In het bestuur zat de grootvader van de huidige voorzitter. Inmiddels hebben drie generaties Charvat-mannen een belangrijke rol gespeeld binnen het corso en staat de vierde generatie al weer klaar. Hans: “Het is niet uniek dat vier generaties van een familie deelnemen aan het corso. De meeste mensen in Leersum zijn opgegroeid met het fenomeen en weten eigenlijk niet beter. Al jaren wordt het corsovirus overgegeven van generatie op generatie en dat willen we graag zo houden. Daarom willen we als bestuur het wij gevoel vergroten door iedere bouwer en vrijwilliger meer te betrekken.”

Een bestuur met fris bloed

Afgelopen jaar zijn er een aantal bestuursleden gestopt en heeft het bestuur een aantal nieuwe gezichten gekregen. “Een natuurlijk proces”, aldus de voorzitter. “Iedereen die iets met het corso doet, doet dit vrijwillig. Dit doe je naast je baan, het gezin, de sport, enzovoort. Zo ook bestuursleden. Het afgelopen jaar hebben een aantal bestuursleden vanwege andere verplichtingen een keuze moeten maken. Dit is natuurlijk erg jammer, maar biedt ook kansen. Door nieuwe leden aan te trekken ontstaan er frisse ideeën en wordt het corso alleen maar beter en hopelijk groter.”

Samen maken wij het corso

Als bestuurslid heb je een belangrijke rol en ben je verantwoordelijk voor het Bloemencorso. Charvat: “Het bestuur is niet belangrijker dan andere vrijwilligers en bouwers. Het bestuur richt zich op de organisatie van het Bloemencorso en daarmee op de hoofdlijnen van het evenement. De bouwers maken de meest prachtige creaties waardoor bezoekers naar het evenement komen. En de vrijwilligers zijn de spin in het web bij de praktische uitvoering van de organisatie. Samen maken wij het Bloemencorso en dit jaar maar liefst voor de 65ste keer.”