Bestuursleden in detail

Op deze pagina stellen de individuele bestuursleden zich nader voor, zodat we wat meer te weten komen over hun corso-verleden, hun taken en hun persoonlijke betrokkenheid bij dit jaarlijkse evenement.

VOORZITTER: HANS CHARVÁT SR.
De voorzitter, Hans Charvát sr. is van het bestuur het langst bij het Bloemencorso betrokken. Zelf zegt hij daarover: “Het zit in mijn bloed. Mijn opa was een van de oprichters van het Bloemencorso en mijn vader heeft lang in het bestuur gezeten. Allebei heetten ze Hans en mijn zoon Hans, de vierde in lijn dus alweer, is ook al actief binnen het corso. Hij brengt in Leersum de programmaboekjes rond en helpt ook op de dag van het corso mee met allerlei klussen.
Hans Charvát sr. ontving in 2017 een lintje voor onder meer zijn vele corso-activiteiten. Dat was niet alleen voor hem persoonlijk een verrassing, maar ook een onvergetelijk moment!

SECRETARIS: JUDITH HOGENDOORN
Judith Hogendoorn bouwt zelf mee bij de Jeugdraad en dan vooral de Jeugdwagen. “Als bij ons de loods vol staat met mensen die aan het konten, lijmen en plakken zijn en de blaaskapel komt langs, is het een groot feest en een en al saamhorigheid. Het gevoel van ‘we gaan samen een klus klaren en we gaan van dit weekend een feest maken’ staat dan voorop.
Als bouwer hoopt Judith binnen het bestuur ook een andere kant te belichten en daarnaast is ze van mening, dat het bestuur wel wat jong bloed kan gebruiken. Jongeren kijken tenslotte soms anders tegen bepaalde dingen aan. Ze is dan ook erg blij, dat Stijn van Helmondt, het jongste bestuurslid, gelijk met haar in het bestuur is gekomen.

PENNINGMEESTER: HUBERT VAN ZANTEN
Hubert van Zanten herinnert zich vooral nog het kippenvel-moment, toen hij met ‘Het Schaap van Leersum Live’ het parcours opreed en tussen de tribunes door kwam.
Een zee van mensen, fantastisch. Het Bloemencorso is zo laagdrempelig; iedereen kan meedoen. Je kunt beginnen met een mini-wagen, inschrijven en gewoon meerijden.

VICE-PENNINGMEESTER: STIJN VAN HELMONDT
Stijn van Helmondt is het jongste bestuurslid. Hij studeert sociologie in Utrecht en het corso zit bij hem echt in het bloed. In 2010 deed hij voor de eerste keer mee aan het Bloemencorso met een kleine jeugdwagen en hij haalde daarmee ook meteen een eerste prijs. Niet alleen bouwt hij mee bij de bouwgroep van HDS, maar daarnaast is hij ook in Zundertse corso actief. “Een van de mooiste herinneringen die ik heb aan het corso, is het figureren in Corso Zundert 2019, waar ik één van de 96 soldaten was in het Terracottaleger van Buurtschap ’t Stuk. Met deze corsocreatie behaalden we de zesde prijs, de tweede publieksprijs en kregen we een ‘pluim’ van de jury.

ALGEMEEN BESTUURSLID: PIETER VAN DOORN
Pieter van Doorn is samen met Hans Groothuis verantwoordelijk voor alle logistieke activiteiten vóór, tijdens en ná het corso. “Van het plaatsen van de banners langs de Rijksstraatweg tot het regelen van de tribune en plaatsen van de hekken, doen we dat altijd samen met onze vrijwilligers van de Logistieke Commissie. Zonder hen kunnen wij namelijk dit allemaal niet voor elkaar krijgen. Vanaf mijn 6e jaar ben ik al met het bloemencorso bezig, eerst bij Crescendo, toen nog op de Bremweg. Daarna ben ik gaan bouwen bij Labor Oris en ik ben een aantal jaren voorzitter geweest van Hoog Leersum.

ALGEMEEN BESTUURSLID: HANS GROOTHUIS
Hans Groothuis heeft alleen maar mooie herinneringen aan het corso.
Ik ben op 16 jarige leeftijd bij Hoog Leersum terecht gekomen, omdat ze daar een trekkerchauffeur nodig hadden. Ik ben er nooit meer weg gegaan! 30 jaar heb ik de wagen gereden en natuurlijk ook helpen bouwen. Toen dat stopte, heb ik een jaar niets gedaan.
Daarna ben ik gevraagd voor de Stoetbegeleiding, wat ik nog steeds doe.

ALGEMEEN BESTUURSLID: RALPH VAN SCHAIK
Ralph van Schaik onderhoudt de contacten met de sponsorcommissie en is in het voorjaar dan ook altijd heel erg actief met het benaderen van de sponsoren en het werven van advertenties. “Ik draai nu een paar jaar mee in het bestuur en ik vind het nog steeds verbazingwekkend hoeveel werk er verzet wordt.
Niet alleen rondom het bloemencorso, maar het hele jaar door.

ALGEMEEN BESTUURSLID: MONIQUE VENEMA
Naar de mening van Monique Venema heeft het Bloemencorso ook een belangrijke sociale functie. “Toen ik in juli 1989 in Leersum kwam wonen, had ik nog nooit van het Bloemencorso Leersum gehoord! Onze buren hebben ons toen meegenomen om in ‘de nacht van Leersum’ te konten en te plakken. Ik zag gelijk wat het Bloemencorso betekent voor de Leersumse gemeenschap en genoot van de saamhorigheid. Ik maakte kennis met veel mensen, dus ik rolde er gelijk goed in. Ik ben dan ook nog steeds blij, dat zij ons toen hebben meegenomen.