Programma

 Aan het programma voor 22/23-08-2020 wordt natuurlijk nu al weer druk gewerkt!
 Met name op de zondag verandert er het een en ander en opzichte van vorige jaren.
 Het programma is dan ook nog onder nadrukkelijk voorbehoud.

Zaterdag 22 augustus 2020

Vanaf 10:00 uur

 • Braderie en Kunstmarkt: deze kun je vinden binnen het parcours, te weten op de Koningin Julianalaan, de Putakker, de M.C. Verloopweg, de Dam en de Scherpenzeelseweg.
 • Kinderentertainment: binnen het parcours is er op diverse locaties kinderentertainment te vinden. Voor elk kind is er wat wils.
 • Opstelling praalwagens: de praalwagens staan opgesteld om bekeken te worden. Bekijk de wagens, vorm jouw mening en breng daarna, via SMS, je stem uit voor de publieksprijs. De wagen met de meeste stemmen van het publiek wint deze prestigieuze prijs.
 • Horecaplein: Net als voorgaande jaren zal het Kerkplein ingericht zijn als horecaplein c.q. ‘Foodplein’.

10:30 tot 12:00 uur

 • Jurering van de praalwagens en de luxe wagens op de Englaan.

11:00 tot 13:30 uur

 • Muziek: Terwijl u de tentoongestelde wagens bekijkt, warmt de muziek zich vast op. En u kunt daarvan meegenieten.

12:00 tot 12:30 uur

 • Jurering van de Jeugdwagens op de Englaan.

12:30 tot 19:00 uur

 • Muziek op het plein: Op het Kerkplein vindt er in het middag een waar muziekspektakel plaats. In de Muziekkoepel is  er live-muziek door later nog bekend te maken artiesten.
  (Het live muziekprogramma wordt gesponsord door Opslagman.nl)

13:00 tot 24:00 uur

 • De kermis is traditiegetrouw ook aanwezig tijdens het Bloemencorso. Deze is te vinden op het terrein aan de Oude Kolk.
  Let op: op zaterdag is de kermis gratis te bezoeken; op zondag valt deze binnen het evenemententerrein en is er entree verschuldigd (zie zondag).

13:15 tot 14:00 uur

 • Muziek op het parcours: De deelnemende muziekkorpsen zullen op verschillende plekken van het parcours hun muzikale klanken ten gehore brengen. Swing mee op de muziek van deze gerenommeerde muziekkorpsen uit de wijde omgeving.

14:00 uur: Start van het 68ste Bloemencorso Leersum

 • De stoet rijdt twee keer over het parcours. De start is op de Englaan. Daarna rijden de wagens langs de tribune op de Scherpenzeelseweg richting Rijksstraatweg. Bij de stoplichten gaan ze rechtsaf de Lomboklaan in, om vervolgens weer rechtsaf de Koningin Julianalaan in de rijden. Deze rijden ze helemaal uit. Aan het eind van deze laan beginnen ze aan hun tweede ronde. Tijdens deze doorkomst bij de tribune worden de prijzen bekend gemaakt. Volgens traditie mag de wagen die het hoogst geklasseerd is, stoppen bij de tribune om deze overwinning met u te vieren.

17:30 uur

 • Prijsuitreiking: voor de bouwers is de prijsuitreiking dit jaar voor het eerst in de De Binder aan de Hoflaan.

19:00 tot 01:00 uur

 • Feest: de dag wordt afgesloten met een groots feest in De Binder aan de Hoflaan. Muziek is er van de band Remixx XXL. De dame en twee heren van Remixx weten met het uitgebreide repertoire er voor iedereen een feest van te maken. Door het zichtbare enthousiasme spettert het vanaf de allereerste minuut. Dus dat belooft veel goeds. De muziek wordt mede mogelijk gemaakt door de opbrengst van de bouwersshow.

Tip! Denk aan je ID kaart i.v.m. controles rondom de feesttent.

Zondag 23 augustus 2020

Van 11:00 uur tot 17:00 uur

 • Alle praalwagens en overige van belang zijnde corso-attributen worden tentoongesteld aan de Hoflaan. De figuratie zal vanaf 14:00 uur bij de wagens aanwezig zijn.
  Ook op deze dag wordt er weer aan de kinderen gedacht. Op diverse locaties staan kinderactiviteiten.
 • De braderie mag ook niet ontbreken. Deze wordt gehouden binnen het evenemententerrein, dus ook alleen voor het bezoeken van de braderie dient entree betaald te worden.
  De gezamenlijke horeca zorgt ervoor, dat u kunt genieten van een hapje, een drankje en muziek, voor of na het bekijken van de wagens, kunstmarkt, braderie en kermis.
 • De kermis is vanaf 13:00 uur geopend, te vinden op het terrein aan de Oude Kolk. Ook voor het kermisbezoek is op de zondag entree verschuldigd, omdat deze nu binnen het evenemententerrein valt.

De opbrengst van de entreegelden van zondag komen geheel ten goede aan de bouwgroepen van het Leersums Bloemencorso. De toegang op zondag is € 3,- per volwassene. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.
(Er kan om bewijs gevraagd worden om de leeftijd van de kinderen aan te tonen!)