Programma

 Het programma voor 22/23-08-2020 is afgelast vanwege de corona maatregelen. Vanaf 10:00 uur

 • Braderie, kunst- en hobbymarkt: deze kun je vinden binnen het parcours, te weten op de Koningin Julianalaan, de Putakker, de M.C. Verloopweg, de Dam en de Scherpenzeelseweg. Het marktgebeuren duurt op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur (Let op: zondag van 11.00 tot 17.00 uur). Braderie en markt worden verzorgd door Vasariah Events.
 • Kinderentertainment: binnen het parcours is er op diverse locaties kinderentertainment te vinden. Voor elk kind is er wel wat wils.
 • Opstelling praalwagens: de praalwagens staan opgesteld om bekeken te worden, op de Englaan en Scherpenzeelseweg. Bekijk de wagens, vorm jouw mening en breng daarna, via SMS, je stem uit voor de publieksprijs. De wagen met de meeste stemmen van het publiek wint deze prestigieuze prijs.
 • Horecaplein: Net als voorgaande jaren zal het Kerkplein ingericht zijn als horecaplein c.q. ‘Foodplein’.

10:30 tot 12:00 uur

 • Jurering van de praalwagens en de luxe wagens op de Englaan en Scherpenzeelseweg.

11:00 tot 13:30 uur

 • Muziek: Terwijl u de tentoongestelde wagens bekijkt, zijn de diverse muziekcorpsen zich vast aan het opwarmen. En u kunt daarvan natuurlijk volop meegenieten.

12:00 tot 12:30 uur

 • Jurering van de Jeugdwagens op de Englaan.

12:30 tot 19:00 uur

 • Muziek op het plein: Op het Kerkplein vindt er in de middag een waar muziekspektakel plaats. In de Muziekkoepel is  er live-muziek door later nog bekend te maken artiesten.
  (Het live muziekprogramma wordt gesponsord door Opslagman.nl)

13:00 tot 24:00 uur

 • De kermis is traditiegetrouw ook weer aanwezig tijdens het Bloemencorso. Deze is te vinden op het terrein aan de Oude Kolk, tegenover De Binder.
  Let op: op zaterdag is de kermis gratis te bezoeken; op zondag valt de Oude Kolk binnen het evenemententerrein en is er wél entree verschuldigd (zie hieronder programma zondag).

13:15 tot 14:00 uur

 • Muziek op het parcours: De deelnemende muziekkorpsen zullen op verschillende plekken van het parcours, voorafgaand aan de rondgangen, hun muzikale klanken ten gehore brengen. Swing mee op de muziek van deze gerenommeerde muziekkorpsen uit de wijde omgeving.

14:00 uur: Start van het 68ste Bloemencorso Leersum

 • De stoet rijdt twee keer over het parcours. De start is op de Englaan. Daarna rijden de wagens langs de tribune op de Scherpenzeelseweg en gaan bij de Schaapjesrotonde rechtsaf de Rijksstraatweg op. Bij de stoplichten gaan ze rechtsaf, de Lomboklaan in, om vervolgens weer rechtsaf de Koningin Julianalaan in de rijden. Deze rijden ze helemaal uit. Aan het eind van deze laan beginnen ze aan hun tweede ronde. Tijdens deze doorkomst bij de tribune worden de prijzen bekend gemaakt. Volgens traditie mag de wagen die het hoogst geklasseerd is, stoppen bij de tribune om deze overwinning samen met u te vieren.

17:30 tot 19.00 uur

 • Prijsuitreiking: voor de bouwers is de prijsuitreiking dit jaar voor het eerst in Sport- en Cultuurcentrum De Binder aan de Hoflaan! Dus niet zoals eerdere jaren in de tent op het Kerkplein.

19:00 tot 01:00 uur

 • Feest: de zaterdag wordt afgesloten met een groots feest in De Binder aan de Hoflaan. Op dit moment is nog niet bekend, welke artiest(en) daar zullen optreden.
  De muziek wordt mede mogelijk gemaakt door de opbrengst van de Bouwersshow.

Tip! Denk aan je ID kaart i.v.m. controles in en rondom de feestlocatie.

De zondagse tentoonstelling, braderie en kunstmarkt zijn dit jaar voor het eerst niet te vinden aan de Scherpenzeelseweg, Englaan, Kerkplein en omgeving. Alle zondag-activiteiten vinden nu plaats aan de Hoflaan, waar ook de kermis altijd al te vinden was en is!

Van 11:00 uur tot 17:00 uur

 • Alle praalwagens en overige van belang zijnde corso-attributen worden tentoongesteld aan de Hoflaan. Vanaf 14:00 uur zal ook de figuratie bij de wagens aanwezig zijn.
  Kinderactiviteiten: ook op deze dag wordt er weer aan de kinderen gedacht. Op diverse locaties staan ook vandaag kinderactiviteiten.
 • De braderie, kunst- en hobbymarkt mogen ook niet ontbreken. Deze worden gehouden binnen het evenemententerrein, dus ook alleen voor het bezoeken daarvan dient entree betaald te worden. Ook vandaag is Vasariah Events weer verantwoordelijk voor de invulling van de braderie en markt.
 • De gezamenlijke horeca zorgt ervoor, dat u kunt genieten van een hapje en drankje, voor of na het bekijken van de wagens, kunstmarkt, braderie en kermis. Tussendoor mag natuurlijk ook.
 • Muziek is er natuurlijk ook weer. Beginnend vanaf ongeveer 14:00 uur zal vanaf het terras bij De Binder door Voice-of-Holland deelnemer Danilo Kuiters maar liefst twee maal een muzikaal intermezzo verzorgd worden.
 • De kermis is vanaf 13:00 uur geopend en is te vinden op het terrein aan de Oude Kolk. Ook voor het kermisbezoek is op de zondag entree verschuldigd, omdat de kermis dan binnen het evenemententerrein valt.

De opbrengst van de entreegelden van zondag komen geheel ten goede aan de bouwgroepen van het Leersums Bloemencorso. De toegang op zondag is € 3,- per volwassene. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.
(Er kan om bewijs gevraagd worden om de leeftijd van de kinderen aan te tonen!)