Bloemenkoningin 2016

Jeannine-van-de-Waerdt_bloemenkoningin-2016Het 64e bloemencorso staat voor de deur! Een kleurrijk evenement voor jong en oud op de Utrechtse Heuvelrug. De voorbereidingen zijn in volle gang en de corsokoorts stijgt.

Jeannine van de Waerdt

Voor allen die mij niet kennen:
Ik ben Jeannine van de Waerdt, ik ben 26 jaar en al die jaren woonachtig in Leersum (in het buurtschap Darthuizen).
Vanaf de basisschool “De Schakel” ging ik naar “Het Pantarijn” in Rhenen. Ik volgde de opleiding zorg en welzijn. Op het ROC in Ede behaalde ik mijn diploma Pedagogisch Werker. Na verschillende jaren in de kinderopvang in Amerongen te hebben gewerkt, werk ik nu al ruim een jaar met veel plezier bij Kinderopvang “De Rakkers” in Wijk bij Duurstede.

Van jongs af aan ging ik al mee naar het Bloemencorso om bij de wagens en de optocht te kijken. Toen ik oud genoeg was, mocht ik ook meehelpen met konten. Daar ontstond het corsovirus.

Bouwgroep De Jeugdraad in Leersum

In 2007 ben ik bij de bouwgroep “De Jeugdraad” gekomen: konten, lijmen, prikken, plakken, meedenken en helpen met de kleuren uitzoeken. Het corso is mij totaal niet onbekend. Het is mooi om te zien dat een groep vrijwilligers van jong tot oud elk jaar weer iets prachtigs op het parcours weet te zetten.

Het Bloemencorso promoten

Ik vind het dan ook een eer om als Bloemenkoningin het Bloemencorso te mogen promoten en zo nog meer mensen enthousiast en warm te maken om naar dit geweldige evenement te komen kijken en mee te genieten van de feestelijke sfeer in ons prachtige dorp Leersum. Daarom wil ik jullie ook van harte uitnodigen om allemaal te komen kijken naar het 64e Bloemencorso op 20 en 21 augustus.

Ik hoop dat we met elkaar een prachtig en kleurrijk corsoweekend mogen beleven.

Ik heb er zin in!

Kleurrijke groetjes, Jeannine van de Waerdt

bouwgroepen_bk_pasblog_verwbezoek_het_corso_actief