Bloemenkoningin in de regio

Vrijdag 27 mei Defilé avondvierdaagse

Vanavond ga ik het defilé afnemen van de avondvierdaagse. Thuis zelf mijn haar en make-up gedaan, ik word er nog handig in!
Half 8 vertrekken naar het kerkplein in Leersum, bij Don Nino even een bakje koffie met locoburgemeester Henk Veldhuizen en wethouder Hans Nijhof, even gezellig gebabbeld, zo kom je hele leuke dingen te weten over onze wethouder ;-). Dan voor de muziekkoepel staan, praatje maken met de mensen, zwaaien, even op de foto en mee dansen en zingen op de muziek van het bandje. Ineens roept iemand: ’He kijk daar heb je de ijsprinses’. Hoe moet ik die opvatten? Gewoon, Smile and wave! Nog snel een selfie voor op Facebook en Twitter met het duo Henk en Hans, altijd gezellig.
Daar kwamen dan de kanjers van de avondvierdaagse. Meteen moest ik denken aan mijn jeugd, dat ook ik daar liep in het defilé met bossen bloemen. Kinderen zwaaiden en sommige keken verbaasd ’die ken ik!’ Kinderen die ik ken via mijn oude werk, leuk om ze weer te zien. Hier en daar een high five en veel geklapt voor ze. Echte toppers!
Deze avond had ik wel echt het gevoel dat ik in het middelpunt stond en iedereen naar me keek, een beetje apart, maar wel erg leuk.

Zaterdag 28 mei De zonnebrilbloemenkoningin_leersum_2016

Even snel Jeannette ophalen en dan meteen door naar Prummel Optiversum Leersum om een mooie zonnebril uit te zoeken bij onze sponsor. Wat een keuze zeg, grote, kleine, brede, smalle, lichte, donkere, en ze allemaal even passen natuurlijk. De keuze was snel gemaakt, een prachtige Ray Ban zonnebril. Nog even een beetje bijstellen en hij zat perfect. 11 juni mag ik hem op gaan halen, laat dan de zon maar schijnen!

Vrijdag 3 juni Presentatieavond Haantjesdag Woudenberg

Heerlijk naar de kapper, wat zullen we deze keer doen? Deze keer maar eens los. Zo gezegd zo gedaan, vrolijk met een prachtig kapsel ging ik de (van Hees)salon weer uit. Hans Charvat en Dirk van Manen komen mij halen, voor hen de eerste keer dat ze met de bloemenkoningin op stap gaan, mijn vaste begeleidsters zijn er even niet. Beetje vroeg in Woudenberg aangekomen, eerst maar even een ijsje eten dan. Er komen steeds meer mensen bij het gemeentehuis, zo ook de Heideprinses uit Ede, Leonie en haar begeleidster, even bijpraten en foto’s laten maken. Blijft nog wel wennen hoor! In twee mooie auto’s kwamen de oude en de nieuwe hoogheden aan. Met z’n allen het gemeentehuis in voor de ont-kroning en de kroning en daarna de felicitaties en de foto’s op de trap van het gemeentehuis. Alle hoogheden in de Amerikaanse cabrio, via een grote omweg door Woudenberg naar het café voor een borreltje. Het was een hele gezellige en leuke avond!

Zaterdag 11 juni Haantjesdag

Vroeg op zeg: ik moest om 8.00 uur met jurk en make-up al bij de kapper in Leersum zijn. Deze keer hielp Devi mij, ik vertelde mijn wensen en zij ging aan de slag. En wat denk je, een super leuk kapsel en dat binnen een kleine drie kwartier! Een kwartier wachten tot ik door mijn begeleidsters opgehaald werd. Geen probleem, bij de kapper is het altijd gezellig, al die mensen en verhalen…
Dan naar John Achterberg, hij had weer een prachtig en uniek boeket voor mij gemaakt. Dan naar Prummel Optiversum waar ik mijn zonnebril op mag halen. Nog even foto’s gemaakt van het overhandigen. Dank je wel Prummel Optiversum voor deze gave zonnebril en goede service!
In Woudenberg stond de koffie klaar en de andere hoogheden al te wachten in restaurant ’de Toekomst’. Even kennis gemaakt met de kersenkoningin en prinses, die had ik nog niet ontmoet. Nog een Leersumse schaapje aan de eierkoningin en eierprinses gegeven, en wat bijgepraat.
Dan om de beurt naar de wc (tja we zijn tenslotte vrouwen) want we zijn wel even onderweg. Buiten probeert het zonnetje door te breken en staan er belangstellenden te kijken. We gaan over de braderie waar de eierhoogheden haantjes koekjes uitdeelden en de kersenhoogheden kersen. Zo maak je snel contact met mensen, hier en daar even een praatje maken en even stiekem kijken wat voor leuks ze op de braderie hebben…
Dan naar de ijssalon Gelaterie Riva waar we allemaal een bolletje ijs mochten kiezen, heerlijk. Dan even meedoen voor een goed doel, allemaal met een hamer op een paal slaan en dan kijken wie het hoogste scoorde. Een duel tussen de hoogheden haha. En wie heeft er gewonnen met een score van 293 punten??? De bloemenkoningin uit Leersum!
Om 12.00u naar het cultuurhuis, daar werd de haan bekendgemaakt. Dit is iemand die heel veel voor het dorp betekend en doet en daar een speldje voor krijgt. Een praatje, leuke muziek en dan de bekendmaking. Feliciteren, op de foto en dan een drankje doen. Alle hoogheden waren blij dat ze even konden zitten. Nog wat nagepraat en ervaringen uitgewisseld, dan met zijn allen lunchen. Wat is het leuk om dan te horen dat iedereen hetzelfde ervaart: “Als ik foto’s terug kijk sta ik met mijn ogen dicht”, “die jurk word echt wel vies en je kunt hem niet wassen”, “naar de wc gaan is soms best lastig met die jurk”, “m’n schoenen doen echt zeer”, “de foto’s wennen nooit”. Heerlijk even het geklets van de hoogheden onder elkaar!