Bouwgroepen

De bouwgroepen zijn een zéér belangrijk onderdeel van het Bloemencorso! Tenslotte zorgen zij ervoor dat er prachtige wagens op het parcours komen te staan. Na het uitwerken van ideeën en het maken van tekeningen en maquettes, bouwen zij in vele avonden en weekenden hun wagens op uit hout, metaal, gaas en veel papier-maché. En tenslotte natuurlijk de dahla’s. Heel veel dahlia’s!

Er is altijd een grote onderlinge strijd om het hoogste aantal punten in de verschillende categorieën. Wie is het meest kunstzinnig, wie heeft het netst geplakt en/of geprikt, wie heeft het meest gedurfde ontwerp, wie heeft de beste figuratie…..  Maar het meest belangrijke is de goede samenwerking en de verstandhouding, zowel binnen de bouwgroepen als tussen de groepen onderling. Iedereen staat voor elkaar klaar, helpt met adviezen, materialen en zelfs met mankracht als het nodig is, om een ieders wagen tijdig op het parcours te krijgen. Dát is de kracht van het Bloemencorso Leersum!

Of het nu gaat om een mini of een grote wagen, alle bouwers beleven jaarlijks heel veel plezier aan het bouwen van hun creaties met als hoogtepunt natuurlijk het Bloemencorso zelf op de 3e zaterdag van augustus. En voor de grootste pechvogels is er zo nodig troost in de vorm van de pechprijs.

Dit waren onze bouwgroepen in 2019:

(Klik op de naam van een bouwgroep om hun eigen website of Facebook-pagina te bezoeken, als ze die hebben)

Geen bouwgroep? Maak een mozaiek!

Je hoeft niet in een bouwgroep te zitten om toch aan het corso mee te kunnen doen. Ook het maken van een mozaiek is een mogelijkheid, alleen of met familie, vrienden, de hele straat, of je aansluiten bij een bouwgroep, het kan allemaal! Sterker nog: sommige bouwgroepen maken zelfs naast hun eigen wagen óók nog een mozaiek!
Je kunt hier bekijken, hoe je dat aanpakt.

Voorbeeld van een mozaiek