Accordeonvereniging Crescendo

Wij zijn bouwgroep Accordeonvereniging Crescendo, in de volksmond bouwgroep Crescendo. Met een enthousiaste groep bouwers bouwen wij onze wagen zelf.

Crescendo is een bouwgroep die al generaties lang bestaat. Al in het vroege bestaan van de vereniging doet Crescendo mee met het corso mee. Nu zijn wij één van de oudste deelnemers.

Voorbereiden op de corsokoorts.

Het begint voor ons allemaal in januari. Ideeën komen naar voren en worden in de eerste vergadering besproken. Na ongeveer 2 weken bedenktijd wordt er in een tweede vergadering besloten wat we gaan bouwen. Het is niet alleen maar kijken naar wat we leuk vinden, want niet alleen wij als bouwers moeten het leuk vinden, maar de mening van het publiek speelt ook zeker een rol. Wat speelt er in de media? En kunnen we daar eventueel op inspelen? Kunnen we een onderwerp neerzetten wat tijdloos is en altijd leuk is om naar te kijken? Hoe groot moeten we de wagen maken om aandacht mee te trekken en kunnen we zo groot bouwen?

De grootte is niet alleen afhankelijk van de mensen die meebouwen, maar ook van de ruimte die we hebben. En van de regels vanuit de organisatie absoluut niet te vergeten. Nadat er een onderwerp voor een wagen gekozen wordt, wordt er een maquette gemaakt.

Vanaf 1 April starten we met bouwen. Bouwen doen wij op de Nieuwe Steeg bij fam. Wesseling. Donderdagavond is de vaste bouwavond, maar al snel komt de dinsdagavond er ook bij. Daarna wordt er op de zaterdag ook aan de wagen gewerkt. Zodra het lassen en het gazen gereed is, dat is meestal 4 weken voor het Corso, verhuizen wij onze wagen naar de Pomplaan 3, de oudegemeentewerf van Leersum. Daar gaan we de papier-machén, intekenen, kleuren, afwerken en komt het bloemencorso steeds dichterbij.

Langzaam begint de corsokoorts toe te nemen…

Wij hopen jullie allen te mogen verwelkomen de 3e zaterdag van Augustus, tot dan?!

 

Bouwgroepen