Darthuizer Toneel

De Darthuizer Toneelvereniging is een gezellige toneelclub.

De vereniging, welke is opgericht in 1949, telt iets meer dan 100 leden, waarvan een groot deel  “spelend lid” is. Dat wil zeggen dat deze mensen altijd oproepbaar zijn om te spelen in de twee stukken die wij per jaar op de bühne zetten. De niet-spelende leden ondersteunen de vereniging in ondermeer decorbouw, grime tijdens diverse activiteiten, zoals bijvoorbeeld tijdens het bloemencorso.

Ook hebben we vanuit onze vereniging regelmatig gefigureerd in TV series, commercials en landelijke bioscoopfilms.

Onze vaste theaterzaal in SCC De Binder te Leersum is drie maal per jaar het decor voor onze uitvoeringen. Wij hebben één uitvoering in Maart (vrijdag en zaterdag) en één in November (vrijdag en zaterdag). Verder hebben we een Jeugdtoneel-uitvoering rond April/Mei. Tijdens alle uitvoeringen mogen wij ons bijna altijd verheugen op uitverkochte zalen. De zaterdagavond wordt afgesloten met een afterparty.

Naast onze toneeluitvoeringen nemen wij deel aan een groot aantal andere activiteiten waaronder:

  • Deelname aan het  Bloemencorso Leersum
  • Jeugdtoneel voor kinderen van 12 t/m 16 jaar
  • Een jaarlijks themafeest of reisje voor de leden
  • Regelmatig kaartavonden voor de leden
  • Klootschieten met bbq voor de leden
  • Schminken van kinderen bij diverse evenementen

In 2014 bestond onze vereniging alweer 65 jaar. Een prestatie om trots op te zijn en iets dat je alleen kunt bereiken met een club gezellige, enthousiaste mensen. Dit is ook wat onze vereniging karakteriseert: Een enthousiaste club met een zeer gevarieerd ledenbestand.

Mocht u meer willen weten over onze vereniging, heeft u zelf het idee toneel te willen gaan spelen of wilt u ons steunen, neemt u dan gerust contact op met ons via onderstaande link.
 Website Darthuizer Toneelverenigingbouwgroepen_bk_pas

Het thema van 2017: “Grease is the world”

De Darthuizertoneelvereniging neemt u mee in de jaren ’50-wereld van Grease. Grease vertelt het liefdesverhaal tussen Sandy & Danny die elkaar ontmoet hebben tijdens de zomervakantie. Wat gebeurt er als Sandy plotseling op de High School van Danny verschijnt? Zal de liefde alles overwinnen? De leerlingen van Rydell High School dansen samen met u op de hits uit de musical. Swing mee met de Darthuizertoneelvereniging!!!