Dahliarit groot succes

Op zaterdag 19 augustus reden 26 oldtimers vanuit het hele land, leden van de A-Ford Club, mee met de allereerste Dahliarit. Een rit door de Utrechtse Heuvelrug in het teken van de Dahlia en het 65ste Bloemencorso.

Oudste auto uit 1912

De parkeerplaats van sponsor Eethuis Touche werd al snel gevuld met het rijdende museum. De oudste auto was een T-Ford uit 1912, maar er waren ook jongere modellen zoals de A-Ford en Early American Ford V8. Na uitreiken van de rallyschilden en routebeschrijvingen vertrok de stoet voor het eerste deel van de Dahliarit om rond 12 uur weer in Leersum te arriveren en het voorprogramma van het Bloemencorso in te vullen. Met de GMC voorzien van een prachtig bloemstuk voorop namens sponsoren Autobedrijf Dijkstal, Autobedrijf Veer en Autobedrijf Melissen reden de Fords twee rondes over het parcours. Hierna werd Leersum verlaten voor een tweede deel van de oldtimerrit.

Utrechtse Heuvelrug

De Dahliarit heeft een totale lengte van 80 kilometer, door en langs de Utrechtse Heuvelrug. ‘Een prachtige en goed georganiseerde rit’, aldus een van de deelnemers. Dit was uiteraard niet mogelijk geweest zonder de medewerking van de sponsoren. Via deze weg willen wij hen nogmaals hartelijk danken. Ook een dank aan Hoogenraad BV en Alra Letters voor hun medewerking aan de Dahliarit.

Download de Dahliarit

Bent u benieuwd waar de Dahliarit langs is gegaan? Of wilt u de rit graag zelf een keer rijden? Dat kan! Download de routebeschrijving en ervaar de prachtige groene omgeving van de Utrechtse Heuvelrug.

Klik hier om de routebeschrijving van de Dahliarit te downloaden.

170819_BLOEMENCORSO_0114