De eerste officiële taken als Bloemenkoningin

Eindelijk was het zover ik werd op 14 maart 2015 onthult en gekroond tot Bloemenkoningin 2015
“Yes, na vanavond mag ik het dan eindelijk van het dak af schreeuwen!”
Ik zat s’middags al bij de kapper en mocht daarna niet meer naar huis. Ik heb de hele middag zitten wachten tot het moment daar was en bekend werd gemaakt dat ik de nieuwe Bloemenkoningin ben.
Tijdens het wachten werd ik opgemaakt, heb ik de jurk aangetrokken en verplaatsten wij ons naar de Binder.
Eénmaal in de Binder moest ik in de kleedkamer wachten. De spanning werd voelbaar groter.
Vanuit de kleedkamer hoorde ik dat de presentatieavond begon en terwijl ik mijn speech nog een keer oefende, zag ik de kroon en sjerp van Darielle (Bloemenkoningin 2014) al achter het podium komen. “Jeetje dat is snel, en nu?”
Marloes en Dirk kwamen mij gezelschap houden tot het moment kwam dat Roelie mij kwam halen. Toen de act van de Darthuizer Toneel Vereniging klaar was, stelden ze zich in een mooie rij op. Vervolgens moest ik iedere keer dat zij een pas naar achteren deden, een pas naar voren doen. Opeens stond ik vooraan en werd voor het publiek duidelijk dat ik de nieuwe Bloemenkoningin ben. De spanning voel geleidelijk aan van me af, ik probeerde de zaal in te kijken, maar werd hierbij verblind door de felle toneellampen.
Voor ik het wist begon stond de burgemeester voor me om mij officieel te kronen, de sjerp om te doen en was het al tijd voor mijn speech. Het moment waar ik eigenlijk de meeste spanning voor had, vloog voorbij. Terwijl Hans het woord overnam, realiseerde ik me dat ik een deel van mijn speech vergeten was. “Jammer, maar ik ga de microfoon niet terugvragen.”

Na de felicitaties van de andere hoogheden en het maken van een aantal foto’s, was het tijd om de pers te woord te staan. Toen ik eenmaal terug kwam in de zaal kreeg ik ontzettend veel leuke reacties. “Ook op Facebook ontving ik veel berichten, meer dan wanneer ik jarig ben! “

De bouwers vergadering – 23 april 2015

Op 23 april vond de bouwgroepenvergadering plaats. Dat verliep vrij vlot en rustig. Ook nu kreeg ik leuke reacties van de aanwezigen Aan het eind van de avond moest ik even kort de bouwers toe spreken. Hans was dit nog bijna vergeten, maar gelukkig herinnerde Roelie hem er aan en kon ik de bouwers nog even kort toespreken. .Ik wenste ze vooral veel plezier en veel succes.

Het straten keuren – 25 april 2015

Op 25 april mocht ik met wethouder Hans Nijhof de best versierde straat van Leersum keuren.
Ik hoefde dit keer niet de officiële kleding aan te doen en mocht in een door mij uitgekozen outfit de keuring bijwonen. Het viel nog niet mee om een outfit te vinden die past bij een sjerp, aangezien het een hele aparte kleur blauw is.
Het duurde even en ik was aan de late kant (eigenlijk net te laat) klaar, maar ik vond dat ik er prima uitzag.
Bij het barbecue restaurant zouden we elkaar treffen. Vandaaruit gingen we de straten in. Er deden twee straten mee; de Weidelaan en de Emmalaan.

De Weidelaan was als eerste aan de beurt. De straat was heel mooi versiert met allemaal ballonnen. Een grote groep kinderen stond klaar om ons door de straat te leidden. De kinderen vertelden enthousiast over de mooie versieringen.

Ook bij de Emmalaan stond een groot ontvangstcomité klaar. Ik mocht op een rood, wit, blauw en oranje bankje gaan zitten. De aanwezige kinderen zongen een prachtig lied en hadden allemaal bloemen gevouwen en verspreid.

Eénmaal terug in het restaurant moesten de wethouder en ik de winnende straat uitkiezen. Deze zou vervolgens op 5 mei bekend worden gemaakt.

Koningsdag- 27 april 2015

Vanmorgen vroeg opgestaan, haar in de krul en op naar Wouda, die mijn haar verder afmaakt, mij helpt bij het aantrekken van de jurk en Roelie mijn make-up goed doet.
Toen ik helemaal klaar was gingen we Jeannette ophalen en vertrokken we naar het Michaëlhuis. Hier werden wij ontvangen met een kopje koffie en wat lekkers
Vervolgens gingen we de muziekkoepel in en kwam muziekvereniging EMM aangelopen. Eigenlijk best gek als je al die jaren met de muziekvereniging hebt meegelopen en nu als Bloemenkoningin staat te kijken hoe zij voorbij komen.

Na de aubade gingen wij achter EMM aan de berg op om bij de feesttent te kijken. Door de lange jurk en hoge hakken was dit nog een flinke uitdaging. Ook tijdens dit evenement kreeg ik een hoop reacties over onder andere de jurk en de ketting; erg leuk!
In de avond waren wij uitgenodigd op het Koningsfeest in de tent op de berg. Ook dit keer mocht ik mijn eigen kleding aan en had ik deze zo goed mogelijk gecombineerd met de sjerp en het kroontje. Frans Duijts kwam optreden. Samen met hem nog even op de foto. Kortom. Een mooi einde van een leuke Koningsdag.

Feest avond Q-music the party – 2 mei 2015

Op 2 mei was de feestavond met Q-music en Sharon Doorson. Het was een erg gezellig feest. Er werd veel muziek uit het Foute Uur gedraaid en daar houd ik wel van. Als Bloemenkoningin had ik toegang tot de VIP omgeving. Hier werden heerlijke hapjes geserveerd en was het erg gezellig. Ondanks dat de gezelligheid hebben we het niet laat gemaakt en daar ben ik ook wel een beetje blij om, want ik moest de volgende dag gewoon weer werken.