Het Bloemencorso door de ogen van de Bloemenkoningin

14 Augustus 2015; de dag voor het het Corso

We zijn vanmorgen begonnen met een bezoek aan de bewoners van de Schermerij. Hier werden we enthousiast ontvangen. Na wat kletsen en een kopje thee heb ik iedereen een mooie roos gegeven.
In de middag startte de rondgang langs alle bouwplaatsen. Op iedere bouwplaats werd druk gewerkt aan de wagen. Vooral de creativiteit en veelzijdigheid die groepen gebruiken om bloemen op de wagen te krijgen vond ik leuk om te zien. Het is heel grappig om te zien hoe verschillend al die groepen te werk gaan; sommigen gebruiken nietpistolen, spijkers en anderen vooral lijm.
De rondgang werd afgesloten met een bezoek aan Light Up; een super gezellig feest in de Binder.

15 Augustus 2015; de dag waar iedereen naar uitgekeken heeft…

Vroeg in de ochtend werd ik opgehaald en begonnen de laatste voorbereidingen voor het Corso. Deze voorbereidingen bestonden uit een bezoek aan de kapper, de schoonheidsspecialiste en vervolgens naar Wouda om mijn nieuwe, speciaal voor deze dag gemaakte jurk op te halen.
Mijn familie mocht de jurk als eerste zien en vonden hem super mooi.

In het Michaëlhuis werden ondertussen alle hoogheden ontvangen. Toen ik daar iets later aan kwam heb ik hen meegenomen en een rondleiding gegeven over het corsoparcours We zijn over de braderie gelopen en hebben de wagens, die inmiddels helemaal af waren, goed kunnen bekijken. Wat zijn ze mooi geworden!

Klokslag twee uur mocht ik dan eindelijk in de auto gaan zitten. Het was een prachtige Volvo (C70).
Wauw super gaaf!! Op de tribune en langs de route stonden ongelofelijk veel mensen. Het eerste rondje was het nog droog, maar tijdens de tweede voelde ik wat druppels. Na het corso hebben we nog een receptie gehad in het Michaëlhuis en vervolgens werden de prijzen uitgereikt.
De dag werd afgesloten met een prachtige vuurwerkshow.

16 Augustus 2015; dag twee

En weer gelukkig droog weten te houden, tot aan de lunch toen barste het los! Echt zonde!
Toen wij rond 15.00 uur in het centrum van Leersum aankwamen was het nat en rustig. Veel wagens waren kapot geregend.
Gelukkig mocht dat de pret niet drukken en was er een gezellige sfeer toen ik om 16.00 uur in de tent verscheen. Hier mocht ik de bouwers- en pechprijs uitreiken en de winnaar van de Selfie-actie bekend maken.
En dat is al weer het einde van een geweldig corso, wat gaat het toch snel!

Geschreven door: Natasja Bleijenberg Bloemenkoningin 2015nieuwe-bk-2016_3