Je hoeft geen Leersummer te zijn om het Bloemencorso leuk te vinden!

Nog precies 9 dagen en dan staat het Bloemencorso al weer voor de deur. Diverse bouwgroepen zijn al vanaf het begin van het jaar bezig om weer de mooiste wagens te maken voor dit twee daagse evenement. Niet alleen de bouwgroepen zijn druk geweest, maar ook het bestuur, de Bloemenkoningin en dan heb ik nog niet eens gekeken naar alle vrijwilligers die iets hebben met het Corso.

Het Bloemencorso leren kennen

De laatste tijd spreek ik mensen buiten Leersum die mij vragen wat maakt toch dat Corso leuk? ‘Dat is toch echt iets Leersums?’ Zes jaar geleden had ik dat idee ook. Ik kom zelf uit Amersfoort en had al gehoord van het Corso. Ik zag het als een carnavalswagen die een beetje door het dorp ging en daarna een groot feest met drank en gezelligheid. Totdat ik  op een donderdagavond meegenomen werd door Remco – mijn vriend – naar de bouwplaats. ‘Nou Nadine, ga jij maar konten’, werd er gezegd. Ik stond hem met grote ogen aan te kijken. Wat bedoelde hij? Ik zou maar eventjes helpen, maar was eigenlijk niet weg te slaan en kwam graag vrijdags weer terug. Ik sprak mensen van de bouwgroep over hoe de wagen tot stand was gekomen en al het werk dat er in gestoken werd. Hier kreeg ik alleen maar meer bewondering voor.

Speaker van het Bloemencorso

De bouwgroep waar Remco bij zat draaide dat jaar hun laatste jaar. Nu mag ik mij al een tijdje inzetten voor bouwgroep de Heuvelrug. Bouwen is niet mijn sterkste kant, maar gelukkig kan ik mij op een andere manier inzetten door bijvoorbeeld sponsoren te werven. Dit jaar mag ik mij ook Speaker noemen van het Bloemencorso. Toch wel een beetje spannend om het publiek te mogen informeren over alle wagens en wat er te doen is. Maar doordat ik de afgelopen periode veel bouwgroepen heb bezocht, overleg heb gevoerd met Daniel Reincke – mijn medespeaker – en het bestuur heb ik het gevoel dat het best goed komt!
Volgende week vrijdag nog langs alle bouwplaatsen om de laatste informatie te verzamelen. En hopelijk nog een beetje konten en plakken bij de eigen bouwgroep.
Mijn Corso Virus is aanwezig!

Groetjes Nadine