Klaar voor het 65ste Bloemencorso

Nog heel even en dan bereikt de corsogekte het hoogtepunt, want op 19 en 20 augustus vindt het 65ste Bloemencorso plaats. Een corso als geen ander en dus zeker de moeite waard om te bezoeken. Ook dit jaar zullen er prachtige wagens over het parcours rijden, kunt u een bezoek brengen aan de braderie en kunnen kinderen bijvoorbeeld een ritje maken in de botsauto’s of de klimmuur beklimmen.

De allereerste Dahliarit

Speciaal voor het 65ste Bloemencorso is de samenwerking gezocht met A-Ford Club Nederland.  op zaterdag 19 augustus organiseren zij de allereerste Dahliarit; een rit door de mooie omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. De deelnemers zijn allemaal lid van de A-Ford Club en rijden in een T-Ford (1908-1927), A-Ford (1927-1932), B-Ford (1932-1934) of Early American Ford V8 (1932-1948). Naast een rit door de omgeving zullen de oldtimers ook het voorprogramma van het Bloemencorso invullen. De auto’s rijden rond 13.15 uur twee rondes over het parcours, maar zijn kort daarvoor ook  langs het parcours te bewonderen.

Geen vuurwerk

Hoewel het programma wederom erg gevarieerd is, is er wel een kleine wijziging. De afgelopen jaren was op zaterdagavond een vuurwerkshow, georganiseerd door Stichting Promo Heuvelrug, te bewonderen tegenover de kermis, naast de Binder. Onlangs heeft de stichting aangegeven de organisatie van dit jaarlijkse onderdeel niet op te kunnen pakken. Helaas is er geen alternatief gevonden waardoor er dit jaar geen vuurwerkshow in het programma is opgenomen.