Maak je eigen corsomozaïek

Bewonder jij de praalwagens van de bouwers en heb je altijd al een eigen creatie willen maken? Je kunt je natuurlijk aansluiten bij een bouwgroep, maar je kunt ook een eigen corsomozaïek creëren en daar een prijs mee verdienen! Dit kun je alleen doen, of samen met een deelnemende bouwgroep, maar je kunt ook een unieke creatie maken met familie en vrienden of bijvoorbeeld met mensen uit de straat.

Hoe werkt het

De mozaïeken worden gemaakt op spaanplaten van 122 x 244 cm. Je ontvangt op donderdag de op de bloemenvergadering bestelde bloemen (zie hieronder bij ‘deelnemen’) en heb je tot zaterdagochtend de tijd om de creatie af te maken. Tussen 8.30 uur en 9.30 uur lever je dan de gemaakte creatie af  bij de Muziekkoepel op het Kerkplein. Hier staan vrijwilligers van het Bloemencorso om de mozaïeken in ontvangst te nemen. Zij plaatsen alle mozaïeken vervolgens langs het hek van de oude begraafplaats, tegenover de grote tribune.

Om de gemaakte creaties te beoordelen is een kundige jury een vereiste. Niemand minder dan onze burgemeester Frits Naafs, Conny Naafs en  Nana Bies zullen de mozaïeken beoordelen en de prijzen tijdens de prijsuitreiking verdelen. De prijsuitreiking start om 17.30 uur en vindt plaats in Sport- en Cultuurcentrum De Binder aan de Hoflaan. De eerste prijs wordt beloond met een geldbedrag van € 75,00.

Deelnemen

Om mee te kunnen doen, moet je uiterlijk 5 augustus een mailtje sturen naar info@bloemencorsoleersum.nl. In deze mail verwerk je de volgende gegevens:

  • Contactgegevens (naam, adres, mailadres, telefoonnummer) van de contactpersoon;
  • De namen van de personen die meehelpen bij het maken van de mozaïek;
  • Indien je namens een bouwgroep, bedrijf of straat meedoet vragen we je die naam ook door te geven.

Let op: Tijdens de Bloemenvergadering kun je de bloemen bekijken en bestellen, die dit jaar te gebruiken zijn. Deze bloemenvergadering is waarschijnlijk in De Binder, Hoflaan 29, Leersum. Op de corso-agenda kun je nakijken, wanneer, waar en hoe laat de bloemenvergadering dit jaar precies plaats vindt.

Mozaiek-oproep-bloemencorsoleersum-2