Mijn eerste taken als Bloemenkoningin

De eerste officiële gelegenheid van mij als Bloemenkoningin was op Koningsdag. Jurk aan, make-up op en op naar Leersum. Wel met jasje, wat is het koud! In Michaëlhuis eerst Joop de Fluiter en Peter Jansen gefeliciteerd, zij zijn geridderd. Tegen tienen kwamen de kinderen met versierde fietsen en hebben we de aubade liederen gezongen. Leuk gezicht vanuit de muziekkoepel al die mensen en kinderen. Het deed mij denken aan mijn kindertijd en mijn versierde fiets!
Nog een rondje over het kerkplein en de kleedjesmarkt, petje af voor deze “Diehards”, wat is het koud deze dag. Dan even opwarmen in het Michaëlhuis met een oranje bittertje en leuke gesprekken. Het was een gezellig ochtendje!

Dodenherdenking in Leersum

Vanavond netjes donker gekleed, met BK sjerp, naar Leersum voor dodenherdenking. Op het kerkplein stonden al veel mensen die mee gingen lopen. Met twee man van EMM met trommel voorop en de stoet er achteraan. Eerst naar de oude begraafplaats waar de eerste krans gelegd werd, dan door naar de Rijkstraatweg waar de tweede kranslegging bij het monument was. Dan verder naar het oude gemeentehuis. Een lijnbus stopte en zette zijn motor af, erg respectvol! Na de voordracht van een mooi zelf geschreven gedicht van twee meiden mochten Hans Charvat en ik de kranslegging doen. Erg bijzonder om dit zelf een keer te mogen doen. Er kwamen steeds meer mensen bij. EMM speelde een zelfgeschreven muziekstuk, daarna de twee minuten stilte. Erg indrukwekkend. Zoveel mensen bijéén, allemaal twee minuten stil, allemaal even stil staan bij wat er gebeurd is. Voor mij was deze mooie avond best bijzonder en indrukwekend.

De Crazy Bingo Show!

Vanavond de Crazy Bingo Show! Vanmiddag naar de kapper, altijd gezellig bij VanHeeSalon, koffie, lekker kletsen over hoe je nu bloemenkoningin wordt…. Make-up op, jurk aan, op naar Molecaten Ginkelduin. Met Hans alle mensen welkom geheten, ook mijn collega’s die speciaal kwamen voor een gezellig avondje bingo. De bingo officieel geopend en alle mensen uitgenodigd om naar het bloemencorso te komen kijken. Dan de start van de bingo! Veel leuke prijzen, veelal ter beschikking gesteld door ondernemers uit Leersum en omstreken. In de pauze samen met het promotieteam lootjes verkocht, dat liep goed, iedereen wil wel een winnend lot van de bloemenkoningin kopen! De twee ronden Crazy Bingo waren top! Er werd gedanst, polonaise gelopen, spelletjes gedaan voor grappige extra prijzen zoals vliegenmeppers en gloeistaafjes, veel gelachen, en natuurlijk prijzen in ontvangst genomen. Na het spelen van de bingo en het drogen van de tranen van het lachen kwam de verloting. Ik mocht het lot trekken voor de hoofdprijs: een weekendje voor 6 personen in een bungalow op Molecaten Ginkelduin. Daarmee was de Crazy Bingo Show ten einde. De echte feestbeesten hebben nog even gedanst, waaronder ikzelf en de promotie meiden! Weer een leuke avond achter de rug en voldaan naar huis.