Nieuw bestuur Bloemencorso Leersum

Bestuur-bloemencorso-leersum

Vanaf april 2016 heeft Stichting Bloemencorso Leersum een nieuw bestuur. Secretaris Joke Gorter heeft na jarenlange inzet aangegeven te stoppen. ‘We vinden het erg jammer dat Joke een stapje terug doet, maar danken haar voor haar enorme inzet. Wij zijn blij dat ze als vrijwilliger bij het corso betrokken wil blijven’, aldus Hans Charvat, voorzitter Stichting organisatie Bloemencorso Leersum. De taken van Joke zullen worden overgenomen door zittend bestuurslid Marloes Rijsmus. Verder wordt het bestuur aangevuld met niet één, niet twee, maar drie nieuwe bestuursleden. Jan Willem Dekker, Darielle van Bemmel en Ruud Paauw treden toe tot het bestuur.

Met de komst van de nieuwe bestuursleden moet het Bloemencorso in Leersum groter, mooier en nog bekender worden. Vicevoorzitter Peter Jansen vertelt: ‘Hoewel we het bloemencorso dit jaar voor de 64ste keer organiseren zijn er nog altijd verbeteringen aan te brengen. Zo moet het evenement meegaan met de tijd, willen we de bekendheid vergroten en nog meer mensen blij maken met de geweldige prestatie die Leersum ieder jaar weer neerzet.’

Nieuwe penningmeester

Dirk van Manen heeft het stokje van het penningmeesterschap doorgegeven aan nieuwkomer Jan Willem Dekker. Jan Willem is van jongs af aan betrokken geweest bij het bouwen van wagens voor Bloemencorso’s. Dit heeft hij eerst in het oosten van het land en de laatste jaren in Leersum gedaan. Jan Willem werkt als parkmanager bij het Leersumse vakantiepark Molecaten Park Landgoed Ginkelduin. Dirk blijft actief als algemeen bestuurslid.

Voormalig Bloemenkoningin

Darielle van Bemmel heeft meer dan voldoende ervaring met het Bloemencorso in Leersum. Zo was ze in 2014 nog Bloemenkoningin en begeleidt ze sinds 2015 het promotieteam. Darielle woont in Leersum en werkt als hoofd receptie bij vakantiepark Molecaten Park Landgoed Ginkelduin. Daarnaast geeft ze autorijles bij de rijschool van haar ouders. Darielle treedt toe als algemeen bestuurslid.

PR en communicatie

Met jarenlange ervaring in de marketing en communicatie geeft Ruud Paauw sinds anderhalf jaar communicatieadvies aan Stichting Bloemencorso Leersum. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij het realiseren van de nieuwe website en het optimaliseren van de online en offline communicatie. Ruud woont in Leersum en is in het dagelijks leven actief als communicatieadviseur en woordvoerder voor de gemeente Zeist en staat één dag in de week voor de klas. Ook Ruud treedt toe als algemeen bestuurslid.

Klik hier voor meer informatie over het bestuur en het Bloemencorso.