MOZAIEKEN TENTOONSTELLING

Zoals jullie allemaal weten zal er dit jaar door de coronamaatregelen geen bloemencorso zijn. We zijn daarom extra blij dat we jullie kunnen melden dat er 21, 22 en 23 augustus een mozaïeken tentoonstelling zal zijn in de Binder te Leersum. De bouwers zullen hun creativiteit op een andere manier aan jullie laten zien.

Vrijdag 21 augustus om 16.00 uur zal de tentoonstelling geopend worden door de Bloemenkoningin Angelique van den Bos. Zondag om 16.00 uur vindt de prijsuitreiking van de mozaïeken plaats.

U kunt de mozaïeken op de volgende tijden komen bekijken:
Vrijdag 21 augustus     16.00 – 22.00 uur
Zaterdag 22 augustus  16.00 – 22.00 uur
Zondag 23 augustus    14.00 – 18.00 uur

Vanwege de coronamaatregelen is het noodzakelijk uw bezoek aan de mozaïeken tentoonstelling van tevoren te reserveren

De tickets zijn vanaf 10 augustus te reserveren op deze website.

Wil je zelf een mozaïek maken, meld je aan voor 1 augustus. Mail dan naar info@bloemencorsoleersum.nl en je ontvangt de bijhorende informatie.

Onze Bloemenkoningin is GESLAAGD!

Onze Bloemenkoningin is GESLAAGD!

Natuurlijk was Angelique al geslaagd als Bloemenkoningin 2020 van het helaas afgelaste Bloemencorso Leersum.

Maar nog meer goed nieuws: vanaf nu is ze ook nog eens officieel geslaagd als Verpleegkundige. En met zelfs al een contract bij Quarijn in Veenendaal ‘In the pocket’! Angelique, van harte gefeliciteerd en heel veel succes!

Hartverwarmend: Paasbroden voor de Voedselbank

Hartverwarmend: Paasbroden voor de Voedselbank

Een hartverwarmend bericht in deze hectische tijden:

Het bestuur van ‘De Vrienden van het Bloemencorso’ heeft de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug namens haar leden 80 paasbroden geschonken.
Zo proberen de Vrienden van het Corso de Paasdagen voor iedereen wat vrolijker te maken. De wens is niet voor niets:

Vrolijk Pasen!

Bouwersvergadering 14 april afgelast

Het zat er natuurlijk al aan te komen. De voor dinsdag 14 april geplande Bouwersvergadering kan niet doorgaan. De door de overheid ingestelde maatregelen verbieden bijeenkomsten van 3 of meer personen nu tot minstens 28 april, maar daarna is alles niet direct ineens weer normaal. En het zou ook zomaar weer verlengd kunnen worden.

Doordat het corso inmiddels, evenals een aantal andere is afgelast, is het weliswaar allemaal wat minder urgent, maar ondanks het gegeven dat we dit jaar geen corso hebben, zijn wij als bestuur druk bezig met het uitwerken van de ideeën, die door jullie zijn geopperd tijdens de ideeënavond. Dit zal door ons eind mei aan jullie worden teruggekoppeld.

Totdat het zover is: blijf gezond, zorg goed voor jezelf, let op elkaar, houd afstand én de moed erin!

Bloemencorso 2020 afgelast.

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen omtrent het corona virus, heeft het bestuur met pijn in het hart moeten besluiten om het Bloemencorso 2020 niet door te laten gaan. Van enkele bouwgroepen hebben wij te horen gekregen dat het voor hen niet mogelijk is om hun wagen op tijd af te krijgen. Dit omdat bijeenkomsten van meer dan 2 personen tot minimaal 1 juni niet meer zijn toegestaan. En bouwgroepen zijn doorgaans aanzienlijk groter.

Wij hadden tot vanavond nog gehoopt, dat wij een deadline konden opgeven. Maar vanwege de nu gestelde datum van in ieder geval 1 juni hebben wij nu besloten om het Bloemencorso 2020 in zijn geheel af te gelasten. Gezondheid staat boven alles en wij zien jullie natuurlijk erg graag gezond en wel terug voor het Bloemencorso 2021 !

Het Geheim van Leersum gaat onthuld worden!

Zoals al eerder gemeld, kan vanwege de maatregelen rond het Corona virus (COVID-19) de geplande presentatie van de nieuwe Bloemenkoningin en de ontkroning van Bloemenkoningin 2019, Femke Neele, op zaterdag 21 maart a.s. in De Binder niet doorgaan. Maar we hebben een oplossing gevonden om beide Bloemenkoninginnen toch de aandacht te geven die zij verdienen.

Helaas kan en mag er geen publiek aanwezig zijn, daarom zenden wij de presentatie dit jaar uit op Regio90TV en op onze eigen website en Facebook.
Wel wordt de presentatie verplaatst van zaterdag 21 naar maandag 23 maart.

Allemaal kijken dus, maandag 23 maart, 21:00 uur:

Op onze website: www.bloemencorsoleersum.nl
Op onze Facebook-pagina: www.facebook.com/bloemencorsoinleersum
Op de Regio90-site: www.regio90.nl
Op Regio90TV via de TV-kabelkanalen:
KPN kanaal 1474
Ziggo kanaal 41
Caiway (glasvezel Doorn) kanaal 12

*) houd er rekening mee, dat de streamingkwaliteit mogelijk lager is dan normaal; oorzaak: Corona

Presentatie Bloemenkoningin 2020

Op zaterdag 21 maart 2020 zou “Het Geheim van Leersum” onthuld worden. Dan zou in Sport- en Cultuur-centrum De Binder aan de Hoflaan 29 in Leersum de presentatie plaatsvinden van diegene, die de huidige Bloemenkoningin 2019 Femke Neele zal gaan aflossen: de nieuwe Bloemenkoningin 2020. Helaas gooien de maatregelen in het kader van het Corona-virus roet in het eten. Nederland zit minimaal tot 6 april praktisch op slot. De presentatie kan dus niet doorgaan. Maar een presentatie komt er, hoe dan ook.

De situatie verandert momenteel per dag, dus in welke vorm is nog niet duidelijk, maar zowel de aantredende als de scheidende Bloemenkoningin zullen zeker de terechte aandacht krijgen, die ze gezien hun belangrijke functie binnen het corso zonder meer verdienen. Houd de berichten in de gaten!

Op zaterdag 1 februari vond de Bouwersshow 2020 plaats, waarin diverse bouwgroepen en bouwers lieten zien, over welke talenten ze, naast de meer gebruikelijke corso-skills, verder nog beschikten. Hier alvast een van de vele foto’s, die Herma Marchal die avond maakte.

Met ingang van de editie 2020 verhuist het Bloemencorso Leersum gedeeltelijk van het Kerkplein naar de Hoflaan! Hoe dat komt? In dit artikel leggen we uit wat de aanleiding is voor deze gedeeltelijke verplaatsing. Ook zetten we de achtergronden, voor- en nadelen op een rijtje.

De prijsuitreiking en het traditionele aansluitende feest na afloop van het Bloemencorso zullen het komend Bloemencorso niet meer in de feesttent op het Kerkplein plaatsvinden! Prijsuitreiking en feest gaan verhuizen naar De  Binder aan de Hoflaan. Het zaterdagse parcours blijft nog steeds: Scherpenzeelseweg, Rijksstraatweg, Lomboklaan, Koningin Julianalaan en Englaan. De zondagse tentoonstelling van de praalwagens zal echter niet langer meer plaatsvinden op de Englaan, maar mee verhuizen naar de Hoflaan.

Historie

Sinds 2006 vond het feest op het Kerkplein en de tentoonstelling op de Englaan daar vlakbij plaats. Het corsobestuur kijkt uiterst tevreden terug op deze locaties. De feesten op het Kerkplein waren altijd ontzettend leuk en gezellig. En de tentoonstelling was dichtbij de opstelplaatsen voor de nacht, wat in veel opzichten erg praktisch was.

Aangescherpte regelgeving en veiligheid

In de aanloop naar het afgelopen Bloemencorso kreeg het bestuur te maken met aangescherpte veiligheidsmaatregelen rondom het feest. Dit leidde tot verhoogde kosten en grote regeldruk. Na afloop van het Bloemencorso werd al duidelijk dat voor komend jaar en de jaren daarna steeds meer veiligheidsmaatregelen noodzakelijk zullen zijn.

Dit heeft niet te maken met het feest op zich, maar vooral met aangescherpte maatregelen vanuit de overheid met betrekking tot evenementen in de openbare ruimte. Ook de gemeente Utrechtse Heuvelrug is gebonden aan deze regelgeving van hogerhand. Uiteindelijk bleek de toekomst van het feest op het Kerkplein hierdoor uiterst onzeker, wat ook gevolgen heeft voor de inkomsten van het Bloemencorso; inkomsten die hard nodig zijn om het Bloemencorso in zijn huidige vorm te kunnen blijven organiseren.

Toekomstvaste oplossing

Het bestuur heeft om bovenstaande reden gezocht naar een nieuwe locatie én een nieuwe partner, om zodoende de toekomst van het feest en van de zondagse tentoonstelling te kunnen garanderen. Het bestuur denkt hiertoe in De Binder een goede partner gevonden te hebben. Inmiddels heeft De Binder contact gezocht met de Leersumse horecaondernemers, om samen met hen de organisatie op te pakken. Op het Kerkplein zal daardoor tijdens het Bloemencorso zelf nog steeds wel een food- en horecaplein ingericht worden! Ook de kunstmarkt en braderie zijn op de zaterdag nog steeds rond het parcours te vinden.

Op de zondag verandert het meest

De horeca, tentoonstelling van de praalwagens en de kermis zijn op de zondag meer compact gebundeld op de Hoflaan. Voor de bezoekers zal dit een meerwaarde zijn. Wel zal er, in tegenstelling tot eerdere jaren, op de zondag ook voor de toegang van de kermis betaald moeten worden, omdat deze nu binnen het terrein van het corso-evenement valt. Dit geldt overigens niet voor kinderen tot 12 jaar, die hebben (zoals altijd al) op de zondagtentoonstelling gratis entree.
Ook op de zondag zijn kunstmarkt en braderie vertegenwoordigd op de Hoflaan.

Bouwgroepen

Ook voor de bouwgroepen is dit alles een grote verandering. Zij zullen op zondagochtend in plaats van de praalwagens direct te kunnen parkeren, eerst naar de Hoflaan moeten rijden. En ook de figuratie verhuist natuurlijk mee.

De fotoboeken zijn bijgewerkt!

Het heeft even wat moeite gekost, maar dat was het wel waard. De fotoboeken op de website zijn bijgewerkt tot en met dit jaar!

De site stribbelde wat tegen, maar de aanhouder wint. Ook de corsofoto’s van 2019 zijn nu te bekijken. De reeks van 2010 t/m 2019 is nu dus compleet, zij het dat de een wat uitgebreider is dan de ander.

Zoals CorsoNetwerk het vandaag uitdrukte: Geniet nog een keer!

Website perikelen

Website perikelen

Door een goed bedoelde maar slecht uitgevoerde actie van onze provider, is onze website drastisch in het ongerede geraakt! We stellen alles in het werk om dit euvel zo snel mogelijk te doen verhelpen. Het goede nieuws: Facebook doet het wél!

UPDATE 31 oktober:

Door goed werk van onze provider is de site weer stabiel. Bij sommige berichten worden foto’s wel dubbel weergegeven. Daar wordt naar gekeken.

Weekje later?

Traditioneel vindt het Bloemencorso Leersum steevast plaats in het 3e weekend van augustus.
Maar in 2020 wordt dat door omstandigheden helaas een weekje later dan gebruikelijk!

De reden daarvan is, dat in het 3e weekend de Vuelta onze regio doorkruist. Daardoor is Leersum, net als de rest van de Utrechtse Heuvelrug, dat weekend zowel per auto als met het Openbaar Vervoer slecht tot nagenoeg onbereikbaar! Dat geldt dus óók voor onze corsobezoekers.

Dáárom in 2020 dus in het 4e weekend van augustus. We begrijpen heel goed, dat dit naast verbazing en verwarring ook voor ongemak kan zorgen. Maar helaas kunnen wij hier als corso ook niets aan veranderen. Een grootschalig internationaal evenement als de Vuelta kun je nu eenmaal niet zo makkelijk maar eventjes opzij schuiven.

Dus houd in 2020 het weekend van 22 en 23 augustus vrij voor alweer het 68e Bloemencorso Leersum!

We updaten de site

We vorderen gestaag met het up-to-date brengen van de website. De techniek speelt ons soms nog parten, maar ook daaraan wordt gewerkt.

De site kan er soms eventjes vreemd uitzien, door die technische perikelen, maar dat komt goed!
Excuses daarvoor en bedankt voor uw begrip en geduld!

Dahliarit groot succes

Dahliarit groot succes

Op zaterdag 19 augustus reden 26 oldtimers vanuit het hele land, leden van de A-Ford Club, mee met de allereerste Dahliarit. Een rit door de Utrechtse Heuvelrug in het teken van de Dahlia en het 65ste Bloemencorso.

Oudste auto uit 1912

De parkeerplaats van sponsor Eethuis Touche werd al snel gevuld met het rijdende museum. De oudste auto was een T-Ford uit 1912, maar er waren ook jongere modellen zoals de A-Ford en Early American Ford V8. Na uitreiken van de rallyschilden en routebeschrijvingen vertrok de stoet voor het eerste deel van de Dahliarit om rond 12 uur weer in Leersum te arriveren en het voorprogramma van het Bloemencorso in te vullen. Met de GMC voorzien van een prachtig bloemstuk voorop namens sponsoren Autobedrijf Dijkstal, Autobedrijf Veer en Autobedrijf Melissen reden de Fords twee rondes over het parcours. Hierna werd Leersum verlaten voor een tweede deel van de oldtimerrit.

Utrechtse Heuvelrug

De Dahliarit heeft een totale lengte van 80 kilometer, door en langs de Utrechtse Heuvelrug. ‘Een prachtige en goed georganiseerde rit’, aldus een van de deelnemers. Dit was uiteraard niet mogelijk geweest zonder de medewerking van de sponsoren. Via deze weg willen wij hen nogmaals hartelijk danken. Ook een dank aan Hoogenraad BV en Alra Letters voor hun medewerking aan de Dahliarit.

Download de Dahliarit

Bent u benieuwd waar de Dahliarit langs is gegaan? Of wilt u de rit graag zelf een keer rijden? Dat kan! Download de routebeschrijving en ervaar de prachtige groene omgeving van de Utrechtse Heuvelrug.

Klik hier om de routebeschrijving van de Dahliarit te downloaden.

170819_BLOEMENCORSO_0114

Klaar voor het 65ste Bloemencorso

Nog heel even en dan bereikt de corsogekte het hoogtepunt, want op 19 en 20 augustus vindt het 65ste Bloemencorso plaats. Een corso als geen ander en dus zeker de moeite waard om te bezoeken. Ook dit jaar zullen er prachtige wagens over het parcours rijden, kunt u een bezoek brengen aan de braderie en kunnen kinderen bijvoorbeeld een ritje maken in de botsauto’s of de klimmuur beklimmen.

De allereerste Dahliarit

Speciaal voor het 65ste Bloemencorso is de samenwerking gezocht met A-Ford Club Nederland.  op zaterdag 19 augustus organiseren zij de allereerste Dahliarit; een rit door de mooie omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. De deelnemers zijn allemaal lid van de A-Ford Club en rijden in een T-Ford (1908-1927), A-Ford (1927-1932), B-Ford (1932-1934) of Early American Ford V8 (1932-1948). Naast een rit door de omgeving zullen de oldtimers ook het voorprogramma van het Bloemencorso invullen. De auto’s rijden rond 13.15 uur twee rondes over het parcours, maar zijn kort daarvoor ook  langs het parcours te bewonderen.

Geen vuurwerk

Hoewel het programma wederom erg gevarieerd is, is er wel een kleine wijziging. De afgelopen jaren was op zaterdagavond een vuurwerkshow, georganiseerd door Stichting Promo Heuvelrug, te bewonderen tegenover de kermis, naast de Binder. Onlangs heeft de stichting aangegeven de organisatie van dit jaarlijkse onderdeel niet op te kunnen pakken. Helaas is er geen alternatief gevonden waardoor er dit jaar geen vuurwerkshow in het programma is opgenomen.

Hellup! Onze Bloemenkoningin kan het niet alleen…

Hellup! Onze Bloemenkoningin kan het niet alleen...

Ben jij Corsofanaat en wil jij de Bloemenkoningin helpen tijdens het bezoeken van diverse evenementen in de regio? Wil jij net als de Bloemenkoningin, bouwers, vrijwilligers en sponsoren het Bloemencorso op de kaart zetten? Meld je dan nu aan voor het promoteam!

Een belangrijke taak

Ieder jaar bezoekt de Bloemenkoningin samen met het promoteam diverse evenementen in de regio. Denk bijvoorbeeld aan Haantjesdag of de Spakenburgse dagen. Hier vertegenwoordigen ze het Bloemencorso, delen ze flyers uit en laten ze zo overal een beetje corsokoorts achter. Een belangrijke taak, want zonder dat kleine beetje corsokoorts komen mensen niet of amper naar hét evenement van de Utrechtse Heuvelrug; het Bloemencorso in Leersum.

Aanmelden

Het promoteam heeft versterking nodig en is daarom op zoek naar leuke, frisse meiden die deze belangrijke taak als vertegenwoordigers van het Bloemencorso op zich willen nemen. Meld je daarom nu aan door een foto en een korte motivatie naar ons te mailen.

Pen en papier kan ook hoor

Ben jij geen fan van het toetsenbord op zowel je telefoon, tablet als computer? Geeft niets, onze voorzitter snapt dit helemaal. Pak daarom gerust een pen en papier en schrijf een persoonlijk bericht. Je kunt dit persoonlijke bericht (t.a.v. dhr. Charvat) in de brievenbus doen bij Middelweg 57 in Leersum.

Neem contact op met het Bloemencorso in Leersum

 

oproep-promoteam-bloemencorso

Eerste Dahliarit tijdens 65ste Bloemencorso in Leersum

Eerste Dahliarit tijdens 65ste Bloemencorso in Leersum

Op zaterdag 19 augustus 2017 vindt de allereerste Dahliarit plaats. De rit start bij Eethuis Touché in Leersum en rijdt vervolgens door de prachtige Utrechtse Heuvelrug. Rond 12.00 uur komen de auto’s in Leersum aan en zullen dan langs het parcours van het Bloemencorso opgesteld staan. De auto’s maken deel uit van het voorprogramma van het Corso en rijden daarom vanaf ongeveer 13.15 uur over het parcours. Na de rondes zullen zij het parcours verlaten en hun dahliarit vervolgen.

A-Ford Club Nederland

De Dahliarit, die haar naam dankt aan de bloem die op iedere praalwagen schittert, wordt georganiseerd in samenwerking met A-Ford Club Nederland. Een club die in 1956 is opgericht door en voor liefhebbers van de A-Ford (1927-1932), maar ook toegankelijk is voor de modellen T-Ford (1908-1927), B-Ford (1932-1934) en Early American Ford V8 (1932-1948). Op dit moment kunnen leden van de A-Ford Club zich aanmelden voor deze rit.

Meer informatie over de Dahliarit

Wilt u meer informatie over de allereerste Dahliarit, deze rit ondersteunen of bent u toevallig lid van de A-Ford Club en wilt u meerijden? Laat het ons dan weten via info@bloemencorsoleersum.nl

Dahliarit_bloemencorso_leersum

Op naar de bekendmaking Bloemenkoningin 2017

Op naar de bekendmaking Bloemenkoningin 2017

Toen ik in het najaar van 2016 hoorde dat ik de Bloemenkoningin 2017 ben, werd er heel snel een afspraak gemaakt met de ontwerpster van de jurken; Wouda van de Brink (Modevakschool Wouda). De eerste jurk moest klaar zijn voor de presentatieavond op 18 maart 2017. Samen met Jeannette van Manen en Roelie Charvat – mijn eigen begeleiders (de begeleiders van de Bloemenkoningin) – ben ik naar Wouda gegaan. Ik heb mijn ideeen voor de jurken met Wouda besproken en zij is gelijk aan de slag gegaan met het eerste ontwerp. Tijdens het opmeten van de maten heb ik ook meteen een kroon uitgekozen. Ik wist niet dat daar zoveel keuze in is.

Toen de maten bekend waren was het tijd om de stof uit te zoeken. Wouda en ik zijn naar speciale stofwinkels in Tilburg gegaan om daar de stof uit te zoeken. Daar liet Wouda de drie mooie ontwerpen zien die zij had gemaakt. Na het uitkiezen van twee van de ontwerpen hebben we bijpassende stof uitgezocht.

Een paar weken later zijn we – Wouda, Jeanette, Roelie en ik – naar Belinda de Man (Butterfly Designs Sieraden) gegaan om de sieraden uit te zoeken. Belinda heeft de sieraden speciaal voor mij ontworpen en afgestemd op het ontwerp van de jurk. De sieraden voor de eerste jurk zijn heel erg gaaf geworden. Ik kijk er naar uit om ze te dragen!

Naast alle materialen voor de jurken en de sieraden moesten we nog de juiste schoenen vinden. Steenwijk Schoenmode had al wat bijpassende schoenen klaar staan om uit te kiezen. Ze hadden een prachtig paar schoenen die perfect onder mijn eerste jurk passen. Om blaren te voorkomen heb ik ze thuis af en toe aangehad. Zo kon ik even wennen en tegelijkertijd de schoenen inlopen.

Mijn nagels mocht ik laten doen bij Born4nails. Hier heb ik hele mooie acryl nagels laten zetten die het hele jaar worden bijgehouden.

Alles klaar? Op de foto maar…

De laatste keer dat ik de jurk voor de bekendmaking gedragen heb, was met het maken van de foto’s. Toen was de jurk helemaal af, had ik de sieraden om, is mijn haar gedaan bij Van Heeskapsalon; alles er op en er aan. Ik was helemaal blij met mijn haar en make-up. Dit alles voor de foto’s! Deze werden gemaakt door Pam’s Fotografie. De fotosessie bij Pamela vond ik in het begin erg spannen, maar gaandeweg voelde ik me meer op mijn gemak en ging het soepeler. Er zijn meer dan 200 foto’s gemaakt. De foto’s die ik gezien heb vond ik al erg mooi. Heel bijzonder om jezelf zo te zien.

Klaar voor het 65ste Bloemencorso

Op 18 maart weet heel Leersum dat ik de nieuwe Bloemenkoningin ben. Dan heb ik het ‘geheim van Leersum’ bijna een half jaar voor me gehouden. Ik vind het ontzettend spannend, maar heb er ook heel veel zin in. Op naar de 65ste editie van het Bloemencorso!

Aldus Sofie van Lunteren: Bloemenkoningin 2017

sofie-van-lunteren-bloemenkoningin-2017

 

65 jaar Bloemencorso in vogelvlucht

65 jaar Bloemencorso in vogelvlucht

Op woensdag 22 februari om 19.30 uur organiseert Historische Vereniging Leersum een lezing die helemaal in het teken staat van 65 jaar Bloemencorso in Leersum. Tijdens de lezing ziet u uniek fotomateriaal dat nog niet eerder in het openbaar werd vertoond. U zult versteld staan van de ontwikkeling die het Bloemencorso heeft doorgemaakt. Beleef ook de herkenning van de mensen die tijdens een of meerdere jaren een rol hebben gespeeld bij het evenement van de Utrechtse Heuvelrug. En zie welke deelnemers begonnen met een jeugdwagen en, door elk jaar weer wat groter te bouwen, uitgroeiden tot prijswinnaars met prachtige praalwagens.

Kom ook naar de Binder

Wanneer: 22 februari 2017
Inloop: 19.30 uur
Start lezing: 20.00 uur

IMG_0040 Een team bestaande uit Darielle van Bemmel, Hans Charvat en Femke Neele, heeft alle beelden van 65 jaar Bloemencorso uitgezocht. Kom het resultaat van deze enorme klus  op 22 februari bewonderen in de Binder.

Bestuur Stichting Bloemencorso Leersum klaar voor 65ste editie

Met een deels nieuwe formatie is het bestuur van Stichting Bloemencorso Leersum klaar voor de 65ste editie van het grootste evenement van de Utrechtse Heuvelrug. “De 65ste editie van het Bloemencorso is niet alleen een officieus jubileum, maar ook een moment om met elkaar een nieuwe weg in te slaan. Er is een nieuw bestuur dat de verbinding met de vrijwilligers en bouwers wil vergroten”, vertelt voorzitter Hans Charvat.

Corsovirus

65 jaar geleden werd het Bloemencorso opgericht. In het bestuur zat de grootvader van de huidige voorzitter. Inmiddels hebben drie generaties Charvat-mannen een belangrijke rol gespeeld binnen het corso en staat de vierde generatie al weer klaar. Hans: “Het is niet uniek dat vier generaties van een familie deelnemen aan het corso. De meeste mensen in Leersum zijn opgegroeid met het fenomeen en weten eigenlijk niet beter. Al jaren wordt het corsovirus overgegeven van generatie op generatie en dat willen we graag zo houden. Daarom willen we als bestuur het wij gevoel vergroten door iedere bouwer en vrijwilliger meer te betrekken.”

Een bestuur met fris bloed

Afgelopen jaar zijn er een aantal bestuursleden gestopt en heeft het bestuur een aantal nieuwe gezichten gekregen. “Een natuurlijk proces”, aldus de voorzitter. “Iedereen die iets met het corso doet, doet dit vrijwillig. Dit doe je naast je baan, het gezin, de sport, enzovoort. Zo ook bestuursleden. Het afgelopen jaar hebben een aantal bestuursleden vanwege andere verplichtingen een keuze moeten maken. Dit is natuurlijk erg jammer, maar biedt ook kansen. Door nieuwe leden aan te trekken ontstaan er frisse ideeën en wordt het corso alleen maar beter en hopelijk groter.”

Samen maken wij het corso

Als bestuurslid heb je een belangrijke rol en ben je verantwoordelijk voor het Bloemencorso. Charvat: “Het bestuur is niet belangrijker dan andere vrijwilligers en bouwers. Het bestuur richt zich op de organisatie van het Bloemencorso en daarmee op de hoofdlijnen van het evenement. De bouwers maken de meest prachtige creaties waardoor bezoekers naar het evenement komen. En de vrijwilligers zijn de spin in het web bij de praktische uitvoering van de organisatie. Samen maken wij het Bloemencorso en dit jaar maar liefst voor de 65ste keer.”

Word jij het nieuwe bestuurslid?

Het bestuur van Stichting Bloemencorso Leersum is op zoek naar een nieuw bestuurslid. De aanleiding voor deze zoektocht is het onlangs aangekondigde vertrek van vice-voorzitter Peter Jansen. Peter gaat het komende jaar zijn nieuwe bedrijfspand/woning bouwen. Omdat de uitvoering van deze plannen veel tijd kost kan hij zijn taken als bestuurslid niet vervullen.

Waar zijn we naar op zoek?

Als bestuurslid van Stichting Bloemencorso Leersum speel je een belangrijke rol bij de organisatie van het jaarlijkse evenement. De positie die jij opvult heeft behoefte aan technische kennis, een groot netwerk in Leersum, een duidelijke visie over en natuurlijk affiniteit met het Bloemencorso. In eerste instantie word je aangetrokken als algemeen bestuurslid. Het bestuur besluit later wie de rol van vice-voorzitter op zich neemt.

Hoe word jij ons nieuwe bestuurslid?

Denk jij de positie van algemeen bestuurslid, met de hierboven aangegeven vereisten, te kunnen vervullen? Stuur dan voor 15 oktober een mail met daarin je gegevens en een duidelijke motivatie. Uit de aanmeldingen zal een selectie worden gemaakt. Deze selectie wordt uitgenodigd voor een gesprek. Na deze gesprekken zal het bestuur een keuze maken.

Meer informatie

Wil jij reageren, maar heb je nog een vraag? Neem dan contact met ons.

mail

Gezocht: nieuwe Bloemenkoningin

Gezocht: nieuwe Bloemenkoningin

Zagen we afgelopen week nog Jeannine van der Waerdt als Bloemenkoningin 2016 vooraan de stoet rijden, zijn we nu al weer op zoek naar de Bloemenkoningin van 2017. Als Bloemenkoningin ben je de ambassadrice  van de 65ste editie van het Bloemencorso. Een bijzondere editie die groter dan ooit beloofd te worden. Je wordt begeleid door twee experts en hebt een promotieteam tot je beschikking. Samen bezoeken jullie evenementen in de regio en vertegenwoordigen jullie daar het Bloemencorso.

Waar moet de Bloemenkoningin aan voldoen?

Allereerst zoeken we iemand vanaf 19 jaar en iemand die een band met het Bloemencorso heeft. We zoeken iemand die in de gemeente Utrechtse Heuvelrug woont, makkelijk contact legt, sociaal is en iemand die de aanleg heeft om voor (grote) groepen te spreken. Je hoeft niet alles perfect onder de knie te hebben, maar moet wel openstaan voor aanwijzingen. We zoeken dus een echte Bloemenkoningin!

Hoe word je Bloemenkoningin?

Voldoe jij aan de bovenstaande omschrijving en ga jij de uitdaging aan? Schrijf dan voor 15 september 2016 een mail met daarin een motivatie waarom nou juist jij de nieuwe Bloemenkoningin bent. Voeg hier ook gelijk je gegevens en natuurlijk een foto aan toe.

Geef jij net als onze voorzitter de voorkeur aan een met de hand geschreven brief? Dat kan natuurlijk ook. Deze brief kun je sturen t.a.v. dhr. J.J. Charvat, Middelweg 57, 3956 TK in Leersum.
mail

 

Bloemencorso_leersum_promotie_bloemenkoningin

13 corsomozaïeken tijdens het Bloemencorso in Leersum

Zaterdag 20 en zondag 21 augustus zullen maar liefst 13 corsomozaïeken te zien zijn langs het parcours. De mozaïeken worden gemaakt op spaanplaten van 122cm bij 244cm en worden opgesteld langs het hek van de oude begraafplaats in het centrum van Leersum. De deelnemers – waaronder ook een aantal bouwgroepen – hebben inmiddels de spaanplaten opgehaald en bereiden deze voor om vanaf donderdag te kunnen konten, lijmen en plakken. Zaterdagochtend zullen ze de met Dahlia’s opgemaakte corsomozaïeken naar het centrum brengen waar ze uitgestald worden. Vervolgens zal de jury – bestaande uit burgemeester Frits Naafs, Conny Naafs en Nana Bies – bepalen welke corsomozaïeken in de prijzen vallen.

Deelnemers corsomozaïek

De deelnemers zijn:

Meer weten over de corsomozaïek en de jurering? Klik dan hier.

Mozaiek-oproep-bloemencorsoleersum-2