Op naar de bekendmaking Bloemenkoningin 2017

Toen ik in het najaar van 2016 hoorde dat ik de Bloemenkoningin 2017 ben, werd er heel snel een afspraak gemaakt met de ontwerpster van de jurken; Wouda van de Brink (Modevakschool Wouda). De eerste jurk moest klaar zijn voor de presentatieavond op 18 maart 2017. Samen met Jeannette van Manen en Roelie Charvat – mijn eigen begeleiders (de begeleiders van de Bloemenkoningin) – ben ik naar Wouda gegaan. Ik heb mijn ideeen voor de jurken met Wouda besproken en zij is gelijk aan de slag gegaan met het eerste ontwerp. Tijdens het opmeten van de maten heb ik ook meteen een kroon uitgekozen. Ik wist niet dat daar zoveel keuze in is.

Toen de maten bekend waren was het tijd om de stof uit te zoeken. Wouda en ik zijn naar speciale stofwinkels in Tilburg gegaan om daar de stof uit te zoeken. Daar liet Wouda de drie mooie ontwerpen zien die zij had gemaakt. Na het uitkiezen van twee van de ontwerpen hebben we bijpassende stof uitgezocht.

Een paar weken later zijn we – Wouda, Jeanette, Roelie en ik – naar Belinda de Man (Butterfly Designs Sieraden) gegaan om de sieraden uit te zoeken. Belinda heeft de sieraden speciaal voor mij ontworpen en afgestemd op het ontwerp van de jurk. De sieraden voor de eerste jurk zijn heel erg gaaf geworden. Ik kijk er naar uit om ze te dragen!

Naast alle materialen voor de jurken en de sieraden moesten we nog de juiste schoenen vinden. Steenwijk Schoenmode had al wat bijpassende schoenen klaar staan om uit te kiezen. Ze hadden een prachtig paar schoenen die perfect onder mijn eerste jurk passen. Om blaren te voorkomen heb ik ze thuis af en toe aangehad. Zo kon ik even wennen en tegelijkertijd de schoenen inlopen.

Mijn nagels mocht ik laten doen bij Born4nails. Hier heb ik hele mooie acryl nagels laten zetten die het hele jaar worden bijgehouden.

Alles klaar? Op de foto maar…

De laatste keer dat ik de jurk voor de bekendmaking gedragen heb, was met het maken van de foto’s. Toen was de jurk helemaal af, had ik de sieraden om, is mijn haar gedaan bij Van Heeskapsalon; alles er op en er aan. Ik was helemaal blij met mijn haar en make-up. Dit alles voor de foto’s! Deze werden gemaakt door Pam’s Fotografie. De fotosessie bij Pamela vond ik in het begin erg spannen, maar gaandeweg voelde ik me meer op mijn gemak en ging het soepeler. Er zijn meer dan 200 foto’s gemaakt. De foto’s die ik gezien heb vond ik al erg mooi. Heel bijzonder om jezelf zo te zien.

Klaar voor het 65ste Bloemencorso

Op 18 maart weet heel Leersum dat ik de nieuwe Bloemenkoningin ben. Dan heb ik het ‘geheim van Leersum’ bijna een half jaar voor me gehouden. Ik vind het ontzettend spannend, maar heb er ook heel veel zin in. Op naar de 65ste editie van het Bloemencorso!

Aldus Sofie van Lunteren: Bloemenkoningin 2017

sofie-van-lunteren-bloemenkoningin-2017